Знаете ли, че...

Пет грешки сутрин ви правят уморени през деня?!
1. Живеете в пълен мрак до обяд
Ако се събудите...

Пет грешки сутрин ви правят уморени през деня?!



1. Живеете в пълен мрак до обяд



Ако се събудите докато е още тъмно и набързо вземете душ, грабнете кафето си и след това потеглите към работното място, където сядате пред компютъра – със сигурност не давате шанс на организма си да се разсъни напълно и да се зареди с достатъчно дневна светлина.

Какво трябва да направите?

Да си осигурите между 20-30 минути дневна светлина, така че тялото ви да има време да се зареди за ангажиментите, които ще последват в рамките на деня. На първо място дръпнете завесите в спалнята си, протегнете се и се усмихнете на слънцето. Направете кратка гимнастика пред отворения прозорец с премерени движения и дълбоко дишане, след което посетете банята и изпийте чашата си с кафе пред прозореца.

2. Не пиете достатъчно вода сутрин

Ако трябва да сме честни, малко хора са хората, които имат навика сутрин да пият първо вода и чак тогава да посягат към кафето или чая. Липсата на вода сутрин може да ви накара да се чувствате изморени и в лошо настроение. Кафето, въпреки че е течност, не заменя нуждата от водата!

Какво трябва да направите?

Да изпивате 1 чаена чаша с топла вода и 1 чаша вода със стайна температура. Чак след това минете на кафе или чай. По този начин няма да допуснете дехидратация на организма вследствие на изпитото кафе!

3. Не закусвате

На празен стомах се работи трудно! Ако не закусвате и сте на едно голо кафе сутринта няма как да имате настроение и да сте работоспособни.

Какво трябва да направите?

Ако не закусвате, по-добре е да продължите с пиенето на вода до момента, в който дойде време за обяд. Порция плодове ще се отразят добре на тялото и здравето ви, но половин час преди и след консумацията им не трябва да пиете вода, за да не разстроите стомаха си! На обяд не пренебрегвайте нуждата на организма от въглехидрати, протеини и мазнини!

4. Ядосвате се системно от трафика

Гневни ли сте от поведението на хората в градския транспорт или по улиците? Ако е така, то по този начин си вредите единствено и само на себе си.

Какво трябва да направите?

Насладете се на времето което прекарвате в градския транспорт или в колата, докато чакате в трафика. Не обръщайте внимание на хората около себе си, а се вглъбете върху нещата, които ви забавляват и носят наслада. Слушайте музика в колата или четете любимата си книга докато се возите в градския транспорт. Приемайте с усмивка несъвършенствата на хората около себе си. В крайна сметка никой не е перфектен.

5. Недостатъчно часове сън или твърде много сън

За да се чувствате добре трябва да има баланс по отношение на часовете, които прекарвате в леглото. Ако спите по-малко от 7 часа винаги ще се чувствате кисели и изморени в рамките на работния ден. В случай обаче, че спите повече от 8 часа можете да наблюдавате същия негативен ефект върху способността си да се концентрирате.

Какво трябва да направите?

Наблюдавайте се в рамките на 7 дена, на колко часа сън се чувствате изключително продуктивни без да усещате умора. Причините за непълноценния сън могат да се крият и в хранителните ви навици. Тежките и мазни храни вечер преди лягане не са за препоръчване. Имайте предвид също така, че освен съня е важно и психическото ви състояние. Ако сте подложени на сериозен стрес на работното място е възможно да трупате умора. В този случай заложете на спортните занимания и медитацията преди лягане. Дайте си достатъчно време за разсънване сутрин, за да не се излагате на излишен стрес.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март