Знаете ли, че...

Диабетиците пиещи вино имат по-здрава сърдечно-съдова система от останалите, които изобщо не...

Диабетиците пиещи вино имат по-здрава сърдечно-съдова система от останалите, които изобщо не консумират?!

Според най-новото проведено проучване, публикувано в
Annals of Internal Medicine се посочва, че умерената консумация на вино може да помогне на диабетиците да изчистят съдовете си от натрупания лош холестерол и значително да подобрят сърдечно-съдовата си система.

Учените от Ben-Gurion University разделили 200 болни с диабет тип 2 на три групи. Първата група приемала чаша минерална вода всяка вечер с вечерята, а останалите две групи приемали по 1 чаша червено или бяло вино с вечерята си.

Всички участници са започнали по едно и също време да следват Средиземноморската диета, която е богата на зеленчуци, риба, плодове, ядки, зехтин и бобови култури. Значително ограничен им е бил приема на млечни  продукти, месо и сладкиши.

Две години по-късно, групата употребяваща червено вино повишили значително добрия си холестерол в кръвта с цели 10%, но за съжаление подобен резултат не се е наблюдавал при групите употребяващи бяло вино и вода.

”Изследванията показват, че антиоксидантите и фитохимикалите, намиращи се в храните в червено и лилаво могат значително да подобрят състоянието на холестерола в кръвта”, казва Angela Ginn-Meadow, старши координатор образование в University of Maryland Center в сектор диабет и ендокринология.

Тайната за постигането на тези блестящи резултати се крие в мярката при употребата на полезната напитка, която трябва да се свежда до 1 чаша вечер.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април