Знаете ли, че...

Съществуват три натурални начина за смъкване на високото кръвно налягане?! Ново проучване разкрива...

Съществуват три натурални начина за смъкване на високото кръвно налягане?!
Ново проучване разкрива допълнителните опции за овладяване на кръвното налягане без дори да ви се налага веднага да прибягвате към лекарствата.


Твърдението е научно обосновано от American Heart Association. Изследователите разгледали данните от над 1000 проучвания на алтернативни терапии за кръвното налягане, които не включват лекарства или промени в диетата.

"Някои от най-изпитаните методи за понижаване на кръвното налягане като упражнения и безсолна диета могат да бъдат до голяма степен трудни за следване. А има и много противоречива информация около нелекарствените алтернативи”, казва водещият автор на проучването д-р Robert Brook, доцент по медицина в Университета на Мичиган.

Д-р Брук и колегите му се надяват да поставят рекорд за ефективността на трите метода за понижаване на кръвното налягане.

Първи метод

Кратки и бързи напомвания на пръстите на ръцете върху стрес топката. По този начин не само ще намалите нивото на стрес в организма, но и ще въздействате директно  върху кръвоносните съдове, за да се отпуснат. Д-р Брук съветва при повишаване на кръвното налягане да направите 2 минутни напомвания на пръстите със стрес топката, след което да прекъснете за няколко пъти. После отново напомпвания и прекъсване. Този цикъл да продължи в рамките на 12-15 минути, което е хубаво да практикувате три пъти седмично.

Втори метод

Бавно и дълбоко дишане. В едно проучване, участниците практикували три или четири 15 минутни сесии с дълбоко и ритмично дишане. Резултатът бил повече от невероятен – дълбокото дишане повлияло положително на централната нервна система, като облекчава кръвоносните съдове и кръвта по-лесно циркулира в тях. Високото кръвно налягане непосредствено след това спада. В рамките на 2 минути практикувайте дълбоко и равномерно дишане с цялостно отпускане.

Трети метод

Медитацията има невероятен ефект върху контролиране на кръвното налягане. Благодарение на медитацията можете да намалите нивото на стреса, по този начин влияете пряко върху нормализирането на кръвното налягане. Медитацията със затворени очи и повтаряне на една и съща мантра или звук в рамките на 5-10 минути ще има невероятен ефект върху кръвното ви налягане.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април