Знаете ли, че...

между 68-74% от всички пакетирани храни и напитки, които се продават на пазара, съдържат захар или...

между 68-74% от всички пакетирани храни и напитки, които се продават на пазара, съдържат захар или подсладители?

Дори и да не подслаждате кафето си със захар, рядко ядете бонбони, сладки, тестени лакомства и правите всичко възможно, за да стоите настрана от бялата отрова е твърде голяма вероятността въпреки това да приемате захар?!

В случай, че ядете прясна храна в чист вид със сигурност сте вън от опасност, тъй като наистина контролирате с какво и как се храните, но ако сте от онзи голям процент хора, които не се стърпяват да не хапват лакомства от опаковка, то в този случай приемате много повече захар от очакванията ви.

Между 68-74% от всички пакетирани храни и напитки, които се продават на пазара съдържат захар или подсладители, сочи проучване в списанието Lancet Diabetes & Endocrinology.

Страшната констатация на учените е, че добавените подсладители в голяма част от пакетираните храни идват от стотиците различни разновидности на захарта, които са с различни имена, които може да сте чували или не, но те имат същия негативен ефект върху здравето ви, както и самата захар.

Учените съветват, дори и да страдате от диабет е по-добре да използвате натурални източници на сладко, вместо да употребявате продукти на съвременната химия, за да си залъжете глада за сладко. Освен това изследователите съветват много внимателно да четете опаковките на продуктите, които купувате, за да сте сигурни, че няма по някакъв начин да навредите на здравето си.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април