3 рецепти за лесен обяд на крак за плосък корем

3 рецепти за лесен обяд на крак за плосък корем

Ако искаш плосък корем, то със сигурност ще се наложи да потренираш.  Естествено, важен е начинът ти на хранене.

ПИЛЕШКИ САНДВИЧ С АРАБСКИ ХЛЯБ
 
1926115

Необходими продукти:
6 арабски питки
3 обескостени пилешки гърди
Сокът на един лимон
3 с. л. соев сос
2 скилидка чесън
2 ч. л. риган
2 малки домата
100 г сирене
Зехтин
1 ч. ч. кисело мляко
¼ ч. ч. орехи
1 с. л. смлени орехи
1 глава червен лук
½ маруля
100 г черни маслини
Сол и черен пипер

Начин на приготвяне:
Смеси част от лимоновия сок, соевия сос, чесъна и половината от ригана. Мариновай пилешките гърди в сместа на стайна температура за около 30 мин или остави в хладилника за цяла нощ.

Нарежи на ситно доматите и ги смеси с разтрошеното сирене, останалите риган, лимонов сок и малко зехтин.

В друга купа смеси киселото мляко, чесъна, орехите и зехтина.

Изпечи пилешките гърди на оребрен тиган или на грил за около 10 мин. Нарежи главата лук и я изпечи също заедно с пилето. Нарежи пилето на малки парченца. Затопли питките на тигана.

Смеси всички съставки заедно и направи сандвичи с арабските питки.

ПИЛЕ С ОРИЗ ПО ИСПАНСКИ 
1926113
 
 
Необходими продукти:

5 ½ ч. ч. вода

4 пилешки гърди
1 чушка
1 праз лук
Зехтин
2 ч. ч. ориз
Сол, черен пипер и шафран

Начин на приготвяне:
Свари пилето с малко сол във водата за около 20 минути. Изсипи бульона от пилето в съд за печене. Добави ориза, нарязаните на ситно чушка, праз и малко зехтин. Нареди пилешките гърди върху ориза и овкуси с подправките. Печи в предварително загрята на 220о С фурна докато ориза поеме цялата вода.

КЪРИ С НАХУТ И КАШУ 
1926114
Необходими продукти:

2 консерви нахут
1 глава лук
Фъстъчено олио
3 големи скилидки чесън
1 ч. л. джинджифил
1 ч. л. куркума
2 ч. л. кимион
1 ч. л. кориандър
Няколко червени люти чушлета
Сол
½ ч. ч. печено кашу
Листа от кориандър
1 консерва кокосово мляко

Начин на приготвяне:
Задуши лука в 1-2 с. л. фъстъчено олио. Добави чесъна, джинджифила, подправките и кокосовото мляко и остави да заври. Добави изцедения нахут, лютите чушки и малко сол. Остави да ври на слаб огън за около 15 минути. Сервирай нахута поръсен със счуканото на едро кашу и свежи листа от кориандър.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Лъв
23 юли – 23 август