Тренировки за бременни

Тренировки за бременни

Ако имате нужда от мотивация, за да се раздвижите, докато очаквате дете, може би това ще ви помогне. Според проучване в American Journal of Obstetrics and Gynecology тренирането по време на бременността може да помогне на тялото ви да се подготви за раждането и по-лесно да се възстанови след това. Ето 5 тренировки, които да правите. (Винаги се консултирайте преди това с гинеколога си).

1869875

Йога за бременни

Ако никога преди това не сте пробвали йога, намерете клас, който е създаден специално за бременни жени. Това е много важно, тъй като до втория триместър трябва да избягвате пози, които изискват да лежите неподвижно по гръб (те могат да окажат прекалено много натиск върху вена кава, главната вена, която доставя кръв към бебето) и движения, които наистина предизвикват баланса ви.

Спининг

Основен плюс: Това е единствената тренировка, при която имате седалка, която е на ваше разположение, когато имате нужда от подкрепа. Трябва да следите да сте добре хидратирани през цялото време и да внимавате за дишането си (не трябва да се задъхвате) и избягвайте да подскачате много до третия триместър. Никога не се претоварвайте и спирайте, когато усетите нужда.

Плуване

Упражненията във вода ви позволяват да се движите, без да поставяте натиск върху ставите. Винаги влизайте внимателно в басейна и се придържайте към темпо, което е най-удобно за вас. Брустът е най-подходящият стил, защото не изисква от вас да въртите торса или корема си.

Бягане

Да, може да стане наистина трудно, когато коремчето ви расте, но все пак е възможно да тичате през по-голяма част от бременността си. Просто бъдете внимателни за скоростта и разстоянието - дори да го правите отдавна. Вие носите доста допълнителна тежест, затова онези километри, които преди не са ви затруднявали, сега може да ви се сторят като голямо предизвикателство. Слушайте тялото си и преминете в бавен джогинг или бързо ходене, ако усетите нужда. Още един съвет - гледайте да имате наблизо тоалетна, тъй като бягането може да притисне надолу пикочния ви мехур.

1869874Pexels

Тренировки с тежести

Използването на тежки тежести, особено в третия триместър, не е добра идея, но упражненията със собствено тегло (като клекове и напади) могат да ви помогнат да поддържате силата си по време на бременността. Може да използвате малки тежести, много повторения и упражнения за ръце, тъй като ще ви помогнат да стегнете мускулите си, от които имате нужда, за да носите бебето си.

ключови думи:
бременни спорт

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Везни
24 септември – 23 октомври