Разтегни локума

Защо стречингът е толкова важен?
Разтегни локума

Не, не този локум. Все пак сте в сайт за здравословен начин на живот. Не e и този, с който се олицетворява безмисленото бърборене. Нека локумът да е метафора на човешки мускул. Тогава се получава - разтегни мускула. Защо?

Защото е лято и трябва възможно по-често да се подсещаме, че през този сезон най-много си личи кой се грижи за добрата си форма. А доста професионални треньори са на мнение, че за да се чувства човек добре в тялото си, най-важно е да може да се разтяга. Ето и доказателствата за това, които може да проверите само ако достатъчно сте огъвали локума:

  1. Подобряват гъвкавостта на мускулите и увеличават обхвата на движение

  2. След тренировка, пък, спомагат тялото да се отпусне

  3. Стимулират кръвообращението, което увеличава притока на хранителни вещества до мускулите и може да стимулира растежа им

  4. Могат да облекчат болката мускулна треска

  5. Подобряват стойката на тялото

След като сте се запознали с функциите на гъвкавия локум и сте убедени, че е хубаво да бъде гъвкав, ето няколко съвета за добрия стречинг. На първо място не трябва да извършвате упражнения, които ви причиняват болка. Може да има лек дискомфорт, но не и болка. Трябва да се разтягате бавно, без да блокирате ставите, тъй като това ще доведе до допълнително ненужно натоварване. Дишането е важно – вдишване през носа и издишване през устата. И накрая, не се сравнявайте с другите, всеки има своя собствена степен на гъвкавост.

Това е едно примерно 5-минутно разтягане, което ако правите редовно ще се почувствате добре в кожата си. Ако имате по-добър и изпитан метод за локумен стречинг, споделетe го на нашата фейсбук страница.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април