Безглутенови гофрети

Все повече хора страдат от непоносимост към глутен. С тази рецепта ще запазите вкуса, сладостта, но и усещането за лекота
Безглутенови гофрети

Безглутеновият режим не означава лишаване от малките сладки неща на живота. Обикновеното брашно може да бъде заменено с някое от изброените по-долу. Резултатът е хем вкусен, хем здравословен, хем идентичен с оригиналните белгийски гофрети.

1663302Pinterest

 

Продукти:

1 чаша брашно от елда

½ чаша брашно от киноа

½ чаша брашно от просо

2 с. л. смляно ленено семе

4 с. л. картофено нишесте

2 с. л. бакпулвер

1 ч. л. ванилов екстракт

½ ч. л. сол

2 чаши овесено мляко

4 с. л. нектар от агаве

4 с. л. слънчогледово олио

пудра захар

плодове по ваш избор

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете брашната, лененото семе, картофеното нишесте, бакпулвера и солта. Разбъркайте добре с помощта на телена бъркалка, така че съставките да се смесят добре.

Добавете ванилията, млякото, агаве сиропа и олиото и отново разбъркайте.

Оставете сместа да почине докато се загрее гофретника. Важно е да оставите сместа за около 8-10 мин. – по този начин тя ще стане по-еластична и гофретите ще имат по-добра текстура.

Времето на печене в гофретника зависи от указанията на уреда.

Можете да поръсите с пудра захар и да гарнирате с плодове или конфитюр по избор и да поднесете топли.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май