Швейцарското сирене удължава живота

Учени обясниха, че намалява възпаленията и засилва имунната система
Швейцарското сирене удължава живота

Пробиотик, който допринася за ферментацията на ементала, намалява възпаленията и засилва имунната система, съобщи в. "Daily Mail", позовавайки се на корейски учени.

Бактерията Propionibacterium freudenreichii намалява и признаците на стареенето. Тя се съдържа и в други млечни продукти.

Учените от университета в Сеул са работили с кръгли червеи, но мислят, че установените от тях механизми важат и за други видове, включително и за хората.

Този пробиотик превръща лактата, който причинява мускулната треска, в три съединения – ацетат, пропионат и въглероден диоксид.

Известно е, че ацетатът и пропионатът подсилват имунитета. Освен това някои бактерии от млечната киселина като Weissella koreensis и W. cibaria удължават живота на нематодите и "подобряват биомаркерите на стареенето".

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Дева
24 август – 23 септември