12 храни, които ви правят да изглеждате по-стари (II част)

12 храни, които ви правят да изглеждате по-стари (II част)

Още по темата

Ако постоянно виждате признаци на стареене, а искате да ги предотвратите, трябва да намалите приема на тези храни.

Пикантна храна. Всички знаете за полезните свойства на лютото за вашето сърце и за вашата храносмилателна система и подобряването на вашия метаболизъм. Но прекаляването с лютата храна може да доведе до различни кожни проблеми. Благодарение на лютата храна, вашата кожа се отпуска и се появяват бръчките и петна.

Червено месо. Мазнините в това месо предизвиква свободни радикали. Тези свободни радикали са едни от причинителите на ракови заболявания и състаряването на организма.

Енергийни напитки. Тези напитки може да ви помагат да увеличите енергията си за момент, но в дългосрочен план честото приемане на такива напитки води до постоянна отпадналост и по този начин вие се чувствате смазани и по-стари.

Лимонада. Всички знаете за полезните свойства на лимоновия сок, но киселината в лимоните може да повреди зъбния емайл и по този начин те стават податливи към заболявания. Но това може да стане, ако приемате всеки ден лимони. Ако го правите 1-2 пъти в седмицата вероятността е много малка.

Всичко с кофеин. Кофеинът кара организма ви да изхвърля повече течности. Честия прием на кофеина ще накара тялото ви да е постоянно дехидратирано, от което ще последва отпускане на кожата, отпадналост и усещането, че сте остарели.

Трансмазнини. Тези мазнини увеличават двойно вероятността от сърдечни болести, сочи изследване на американския кардиологичен институт. Те също така са вредни за кожата ви, защото я карат да е изсушена и напукана.

Вижте още: 7 храни, които не трябва да ядат спортистите.


Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април