10 храни, които ще ви върнат формата бързо

10 храни, които ще ви върнат формата бързо

Най-важното

Възстановявали сте се дълго след травма или просто сте захвърлили здравословния начин на живот и сте се залежали, ето 11 храни, които ще ви възвърнат бързо формата
Сок от цвекло за сила. Сокът от този червен зеленчук може да повиши силата дори повече от кофеина и другите съставки, които присъстват в енергийните напитки. Този сок е идеалният начин за възстановяване след тренировка.


Мед за издържливост. Изследване на университета в Мемфис показва, че преди тренировка, ако вземете мед, издържливостта ще ви се повиши. Това е така, защото медът набавя високи нива на инсулин и захар, които остават в организмва ви по-дълго време.


Грах за възстановяване на умората в мускулите. Този зеленчук е богат на аминокиселини, които спомагат за възстановяването на мускулите след тренировка. Аргининът също спомага за възстановяването. Другите съставки, които грахът съдържа са лизин и калций.


Боровинки за намаляване на възпаленията. Според изследване на Щатския университет Апалачи, при което на бегачите са давани боровинки за 6 седмици преди тренировка за бягане, се показва, че боровинките имат силен антивъзпалителен ефект. Те също така дават енергия на организма и тези, които са яли боровинки са се справили по-добре с тренировките.


Череши за намаяване на болката в мускулите. Изследване на университета във Вермонт показва, че черешите намаляват болката в мускулите. На бегачите им е даван сок от череши или плацебо и след 2 седмици, тези на черешов сок са имали по-малко болка от другите.


Сьомга за правене на мускули. Омега-3 киселините, които се съдържат в сьомгата, спомагат за борбата със сърдечните болести и подпомагат храносмилателната система, но също така увеличава мускулната маса.


Диня за намаляване на болките в мускулите. Според испански учени сокът от диня намалява болката в мускулите. Това е така, защото динята е богата на веществото цитулин.


Нар за заздравяване на мускулите. Антиоксидантите в нара са свързани с подобряване на паметта, но също така помага на мускулите да се възстановят от тежките натоварвания.


Кафе за енергия на следващия ден. Проучване показва, че приемането на кофеин и въглехидрати спомага за увеличаването на енергията на следващия ден.


Тъмен шоколад за намаляване на стреса.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април