Чудните сили на бананите

Чудните сили на бананите

Още по темата

Навярно знаете, че бананите са един от най-полезните плодове. Но не сте и подозирали за какви болести бананите помагат. Ето някои от тях.

Депресия. Според прочуване, проведено сред хора, които страдат от депресия, изяждането на 1 банан дневно намалява депресията им. Бананите съдържат витамин Б6, който регулира нивото на глюкоза в кръвта, което влияе на вашето настроение.

Анемия. Бананите са богати на желязо, което спомага за производството на хемоглобин в кръвта, което се бори срещу анемията.

Подобрява мозъчната дейност. Според проучване сред 200 ученика в Англия, бананите са им помогнали да се справят по-добре с изпитите, на които са се явили.

Махмурлук. Един от най-лесните начини да се преборите с махмурлука е да си направите шейк от банан и мляко, който да е подсладен с мед. Бананът успокоява стомаха, медът възстановява нивото на захар  в кръвта, а млякото рехидратира организма.

Киселини в стомаха. Бананите имат естествени антикиселинни действия, които спомагат за борбата с киселините.

Сутрешно гадене. Хапването на банан между яденията държи нивото на захар в кръвта високо, което предотвратява сутришното гадене.

Язва. Бананите помагат на храносмислателната система да действа по добре и предотвратяват появяването на язви.

Прочетете още: 5 неща, които трябва да знаете за динята.


Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април