Супа от тиква

От австрийската кухня
Супа от тиква

Есента и лошото време го свързвам с топлите, но бързи за приготвяне супи, които освен, че са лека и питателна храна, но и някак не ти позволяват да загубиш доброто си настроение.

Наред със супата от карфиол, броколи и картофи - тиквата е сред фаворитите ми. Полезна, сладка, засищаща и лесна за приготвяне. Единственият ѝ недостатък е че трябва да се обели, а аз не съм сред сръчните домакини, така че в този случай винаги на помощ идва любимият ми мъж, който я нарязва и премахва внимателно кората.

Предлагам ви рецепта от австрийската кухня - за нея разбрах от моя близка приятелка, която е превърнала приготвянето на супа от тиква в истински ритуал. От нея знам, че тайната съставка на тази вкусна супа от тиква е пресния джинджифил - така че в никакъв случай не го пропускайте при приготвянето!

Необходими продукти:

1585249Thinkstock/Guliver

1/2 средно голяма тиква
2 скилидки чесън
1 картоф
1 глава кромид лук
2 моркова
1 чаена лъжичка пресен джинджифил
500 милилитра зеленчуков бульон
50 грама масло
100 милилитра заквасена сметана
1/2 чаена лъжичка кимион
черен пипер
сол
1/2 връзка копър или магданоз
Тиквено олио

Тиквата, морковите, картофът и лукът се нарязват на едро и се задушават на умерен огън заедно с чесъна в маслото и бульона за около 15 минути. След което се отстраняват от котлона и се пасират. Добавят се подправките и сметаната. Сервирайте с крутони, 1 супена лъжица тиквено олио, 1 супена лъжица белени семки от тиква и пресен нарязан копър или магданоз.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април