По-млади, по-красиви и по-слаби

С правилната салата!
По-млади, по-красиви и по-слаби

Две салати на ден могат да направят чудеса за вашето здраве, външен вид и тегло!

От изключително значение е суровите зеленчуци да присъстват минимум 2 пъти на ден в ежедневието ви, защото те противодействат на стареенето на кожата, стимулират обмяната на веществата и се грижат старателно да изчистят организма ви от токсините.

Няма нищо по-красиво и вкусно от салатите, които със своите наситени цветове галят сетивата ви, а в същото време се грижат за запазването на отличното ви здраве.

Зеленолистните зеленчуци като маруля, аспержи и авокадо са полезни и богати на фитохимикали. Вещества, които са известни с отличната превенция срещу ракови и сърдечно-съдови заболявания.

1567423Thinkstock/Guliver

Същият ефект имат и антиоксидантите лутеин и зеаксантин, които са в изобилие в зелените зеленчуци. Те от своя страна ви помагат и да запазите отличното си зрение, като осигуряват естествена защита на тялото срещу всякакъв вид възпалителни заболявания. По този начин възпрепятстват появата на артрит и деменция.

Опитайте салата от броколи приготвени на пара с накиснати предварително сурови ядки, лимон, зехтин и хималайска сол. Ще си осигурите с нея всичко необходимо за организма, за да сте сити и здрави. Комбинирайте със суров сушен хляб от семена.

Антоцианините съдържащ се в лилавите плодове и зеленчуци ще предпазят клетките на тялото от свободните радикали и ще си осигурите сигурен анти-стареещ ефект. Залагайте на боровинки, касис, черевено зеле, черевен лук, черно грозде със семки и т.н.

За да имате целогодишна защита и здрава имунна система залагайте на антиоксидантите кверцетин и алицин, които ще откриете в лука и чесъна. По този начин ще се предпазите от инфекции и ще ускорите възстановяването от настинки.

Червените зеленчуци богати на ликопен ще ви предпазят от рак, остеопороза и сърдечно-съдови заболявания, така че не се лишавайте от тях, но все пак следете да ги употребявате, когато им е сезона!

1567816Thinkstock/Guliver

Жълтите зеленчуци са сигнал за високо съдържание на витамин С, които са невероятен лек за кожата, косата и ноктите. В тази група зеленчуци и плодове обикновено влизат и тези, които са богати на бета-каротин, който придава този специален цвят на кожата и ни пази от вредните UV слънчеви лъчи.

1567817Thinkstock/Guliver

Към големите салатати добавяйте растителен или животински протеин. Не пропускайте да комбинирате боб чорба с голяма зелена салата с домати и краставици и червен лук. Към порцията печена риба добавете салата от авокадо, лимон, чесън и приготвени на пара аспержи. Погрижете се поне 1-2 пъти в седмицата към салатата да добавите 1 сварено яйце и препечена филия пълноценен хляб. Така освен, че ще се радвате на отличното здраве, но и ще се сдобиете с красива фигура и ще можете да се чувствате вечно млади.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април