Пет лечебни храни за здрав стомах

Пет лечебни храни за здрав стомах

Изследователи от Бристолския университет във Великобритания предлагат списък от хранителни продукти, които за дълго запазват стомашно-чревния тракт, в случай че се приемат всекидневно.

Джинджифилът съдържа компонент с лечебни свойства, отбелязва Lekar.bg. Често се използва като самостоятелен продукт или се добавя в различни ястия за подобряване работата на храносмилателната система.

Копърът съдържа анатол - активен компонент, който повишава киселинността на стомашния сок. Намалява образуването на газове в червата.

Киселото мляко съдържа пробиотици, които подобряват обмяната на веществата и игнорират вредните бактерии.

Листа и семена от растението полски сминдух отдавна се използват за подобряване дейността на храносмилателната система - намаляват образуването на газове в червата и предотвратяват запек. Можете вечерта да ги накиснете във вода, а на сутринта да ги изядете на закуска.

Дафиновият лист често се използва за лечение на мигрена и стрес. Този продукт помага да се подобри работата на храносмилателната система и да се изхвърлят токсините от организма.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Лъв
23 юли – 23 август