Най-лесният начин да обелите твърдо сварено яйце

Спестете време и нерви!
Най-лесният начин да обелите твърдо сварено яйце

Обелването на твърдо сварено яйце може да се превърне в сериозно предизвикателство за всяка домакиня, която държи да не остава половината белтък по черупката.

Предлагам ви 2 лесни и ефективни метода, които ще ви спестят време и най-вече нерви.

1. Сода за хляб

Изключително ефективен и лесен начин да обелите яйцата си е ако добавите сода бикарбонат към водата докато ги варите. Методът е лесен и се основата на факта, че добавяйки содата повишеното по принцип pH на яйцата се алкализира, което улеснява беленето.

1598764Thinkstock/Guliver

Какво да направите?

Сложете ½ чаена лъжичка сода бикарбонат във водата, която може да е до 1 литър и изчакайте да заврат до пълната готовност. Свалете тенджерата от котлона и я оставете настрана за около 10 минути. След което изплакнете със студена вода яйцата, ако са все още горещи и ги обелете.

2.  Студена вода

Най-старият и изпитан метод за лесно обелване на твърдо сварено яйце е след като снемете тенджерата от котлона да изсипете врялата вода и вместо това да сложите тенджерата с яйцата под струя студена вода в рамките на 5-10 минути. На този метод е изключително важно преди да започнете да белите яйцата те да са напълно изстинали.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април