Не знам в какво настроение сте, но, лично на мен, жегата ми убива цялото желание за ядене. Затова през горещите летни дни обичам да похапвам леки храни, предимно – салати :) В този ред на мисли, днес смятам да ви забъркам една лежерна вкусотия, която, вярвам, ще оцените по достойнство.
Необходимите продукти за приготвянето на салата Цезар са световноизвестни, но нека изброя тези, които ще използвам аз:
За дресинга*
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 2 чаени лъжички майонеза
- 3 чаени лъжички сос Уорчестър
- сокът на два лимона
- морска сол и пипер, на вкус
- 200 мл зехтин
За салатата
- 3 свежи марули, нарязани на едро
- 140 грама сирене пармезан, прясно настъргано
- крутони
- сол, пипер на вкус
Както се е видяло, първо ще приготвим дресинга. В подходящ съд разбъркваме чесъна, майонезата, соса Уорчестър и лимоновия сок. Добавяме щипка сол, пипер и зехтина. Разбъркваме пак. Можем да преместим готовия дресинг в бутилка, за да ни е по-удобен за употреба.
Слагаме нарязаната маруля в голяма купа, покриваме я със сиренето и крутоните. Отгоре поливаме дресинга и овкусяваме с малко сол и пипер.
Готово :) Да налагаме, а ако искате да си говорим за храна, елате ни на гости в синия форум.
*Забележка: Приготвен в това съотношение на съставките, дресингът се получава доста. Може да ползвате малко количество за салатата си, а останалото да складирате в хладилник. Използвайте го в рамките на не повече от една седмица.
Добави коментар