По принцип, би било добре да похапвате плодовете в натуралното им състояние. Но, да, има случаи, когато замразяването им е наложително – например, при силна нужда от домашно приготвен сладолед. Или шейк :)
Затова е хубаво да знаете как да ги охлаждате качествено. Ако само ги нахвърлите в торбички и ги бутнете в хладилника, едва ли ще е толкова лошо. Но рискувате при размразяване вкусотийките да се разкашкат адски. Затова имаме по-добро предложение за вас.
За да го реализирате, ще ви трябват:
- тавичка
- пергаментова хартия
Най-напред, измийте плодчетата и ги оставете да съхнат върху хавлиена кърпа. Когато са сухи, идва ред на най-важното – нарежете ги на парченца. Тези, които са си малки – като боровинките и малинките, не ги пипайте. Наредете готовите симпатяги в стегнати редове, по отбори, върху пергаментовата хартия и сега вече ги ориентирайте към фризера. Нека постоят по този начин в хладилника за минимум 4 часа.
После ги извадете и всеки "отбор" разпределете в отделна торбичка, написана с името му. Ягодите отделно, сливите отделно и т.н, и т.н. Това е!
Пробвайте и кажете дали сте доволни от резултата.
Добави коментар