Хей, фитуелчета! Готови ли сте да си приготвите нещо адски вкусно и прилично засищащо? Е, добре тогава. Запрятайте бързичко ръкави и се развихрете с нас в кухнята. Ще ви трябват, разбира се, няколко важни съставки за реализация на днешния специалитет.
И по-точно следните:
- 1 по-голяма скилидка чесън
- 420 грама нахут от консерва, хубаво изплакнат и изцеден
- около 400 грама пюре от тиква
- 1 чаена лъжица едра сол
- сокът на 1 лимон
- 1 супена лъжица зехтин
- щипка млян кимион
- червен пипер за овкусяване, по желание
Начин на приготвяне
Внимание! Най-напред, обелете скилидката чесън и я обработете фино в блендер. Добавете нахута, пюрето, солта, лимоновия сок и зехтина. Разбийте на висока степен до получаване на хубава пастообразна текстура. (Ако искате хумусът ви да е по-гъст, сложете по-малко количество от тиквеното пюре). Накрая овкусете с червен пипер или с друга любима подправка. Това е! Казахме ли ви, че ще се справите за нула време :)
Между другото, подробната рецепта за хумус на Киро също е добра, така че побързайте да осъществите и нея в най-скоро време. Не забравяйте и още нещо: специалитетът, за който си говорим днес, категорично е калоричен, затова внимавайте как ще се отнесете към консумацията му.
Ще се радваме, ако и вие ни заливате редовно с интересни кулинарни идеи – обещаваме да ги осъществяваме и да предаваме нататък.
Добави коментар