Ето какво трябва да избягваме след хранене

Любимата цигара на мнозина например
Ето какво трябва да избягваме след хранене

Храненето е важен процес за организма. Чрез него тялото поддържа своите ежедневни функции, поддържа оптималното тегло и се бори с някои заболявания. Лекарите препоръчват да се храним балансирано, по едно и също време всеки ден.

Здравословното хранене заедно с физическата активност и въздържането от вредни навици са предпоставка за по-добро здраве. Тялото ни се нуждае от висококачествени протеини, въглехидрати, някои мазнини, витамини и минерали, които може да си ги набави чрез определени храни. Затова е добре да не се консумират преработени храни, наситени мазнини и алкохол. Има няколко неща, които задължително трябва да избягваме след хранене, ако искаме да се чувстваме добре:

Пушене

Учени твърдят, че запалването на цигара непосредствено след хранене е изключително вредно и оказва отрицателно въздействие върху цялото тяло. Те смятат, че тази една цигара се равнява на цели 10. Пушенето може да раздразни червата, защото никотинът се свързва с кислорода в кръвта, защото по-лесно се абсорбира. Честото тютюнопушене след хранене увеличава риска от рак на червата и рак на белия дроб, категорични са специалистите.

Пиене на чай

Когато пием чай след хранене, особено след вечеря, ние пречим на нормалното храносмилане. В много чайове се съдържа веществото танин, което намалява усвояването на желязото. На някои хора чайовете действат успокояващо, но въпреки това е по-добре да се консумират умерено.

ключови думи:
навици пушене хранене чай

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април