3 съвета, които ще ви направят по-силни

3 съвета, които ще ви направят по-силни

В живота си всички са водени от правила, които трябва да спазват. Всеки ден на работа, сметките се плащат на определена дата. В тренировките също си има правила. Но има и няколко трика, които ще ви помогнат да подобрите тренировките си във фитнеса. Тези съвети дава Брад Шонфелд, водещ фитнес инструктор в САЩ. "По време на следващата ви тренировка не следвайте установените правила а пробвайте тези малки трикове и ще видите как ще ви е по-лесно да направите следващата серия", споделя Шонфелд.

Сменете позицията си. "Ако краката ви започват да омекват по време на последната серия клекове, заемете по-широка поза" съветва Брад Шонфелд. Ако си мислите, че това намалява продуктивността ви, не е така. "По-широката поза на тялото ви натоварва повече вашите седалищни мускули и бедрата", казва Шонфелд. По този начин ще можете да направите повече упражнения.

Регулирайте лактите си. "Ако сте пределно изморени и не можете да направите още 1 серия на лежанката, пробвайте да увеличите обхвата на лактите си", препоръчва Шонфелд "вместо да държите лактите си на 45градуса, както обикновено, увеличете хвата на 60 градуса и ще усетите, че можете да направите някоя друга серия".

Станете по-слаби. Прекомерната мускулна маса ви затруднява да правите повече упражнения във фитнеса. Според изследване на университета в Сан Франциско, спортистите, които са с по-малка маса се справят по-добре на лежанка, от колкото тези с по-голяма.

Прочетете още: Правилата за фитнес и сваляне на килограми.

Прочетете още: Няколко причини да тренирате през лятото.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април