Тренирай и сънувай сладко

Подобрете съня си по най-лесния до ума начин
Тренирай и сънувай сладко

Отдавна се знае, че тренировките са верни приятели на добрия сън. Съветът ни обаче е да не взимате настоящото твърдение за чиста монета. Ще спите добре, ако тренирате добре.

Какво означава това?

1) На първо място, важно е да залагате на редовна физическа активност, а не на спорадична такава. Съвсем прясно изследване показва, че именно постоянството във фитнес заниманията е основното оръжие в борбата с широко отворените очи. Във въпросното проучване участвали 11 жени, които страдали от безсъние. В продължение на 16 седмици същите практикували аеробни упражнения по 30 минути, три пъти на седмична база. Крайният резултат от експеримента отчел сериозни подобрения в съня при всички дами.

2) Препоръчително е, ако тренирате вечер, да не го правите непосредствено преди лягане, а няколко часа преди това. Защото, знаете, някои сесии притежават хубавия навик да енергизират и, вместо сънливост, могат да предизвикат обратния ефект – пълно съживяване :) Да не говорим, че при претрениране трудно ще успеете да затворите очи. Затова имайте едно наум за късните фитнес акции.

3) И не забравяйте: всяка форма на движение ще ви свърши работа, когато срещате затруднения в заспиването. Разбира се, колкото по-натоварваща е сесията, толкова по-голям шанс има да се уморите и по-бързо да пожелаете да заемете хоризонтално положение. 

Е, толкова за сега. Ако искате да си говорим още по темата, елате във фейсбук да си спретнем една по-сериозна дискусия.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април