Прогони шкембето с: Мъжемелачки

Господа. И дами. Става страшно :)
Прогони шкембето с: Мъжемелачки

Извинете! Днешното упражнение идва с известно закъснение, но не за това ви се извинявам. Виждате ли, въпросното движение в английския език носи името man maker, защото се предполага, че с негова помощ малките момченца стават истински мъже. Според мен, удачният превод не трябва да е буквален, а дори напротив, защото дори и най-истинският мъж може да се превърне в хленчещ пикльо, ако се натренира подобаващо с негова помощ. Затова ще го прекръстим на мъжемелачка.

Мъжемелачката е своеобразен коктейл от лицева опора, ренегатско гребане, обръщане, пуш преса и донякъде – бърпи. Тоест, с нея получавате цели четири и половина упражнения в едно. Забележете, че не казвам "на цената на едно", тъй като цената на настоящата инквизиция неколкократно надхвърля сбора от цените на отделните нейни съставни части.

Забележете, също така, че когато изпълнявам ренегатското гребане, се усуквам в кръста и се измествам настрани, което вие всячески трябва да избягвате. Това се получава от бързане и невнимание, както и от недостатъчно стягане на пояса. Така че да знаете.

Подходяща схема, в която можете да мелите мъжкото си достойнство, е постигане на максимален брой повторения за време (3-5 минути) или пък фиксиран брой повторения (напр. 50) за колкото се може по-кратко време.

Препоръчително тегло за всеки един от дъмбелите е до 15% от личното ви тегло. Нашите са ни подарък от Сандекс Спорт и тежат по 7,5 килограма на парче.

Ако искате да си спечелите същите, снимайте се как тренирате и ни се похвалете на стената или в съобщение във фейсбук

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 15.05.2013 | 15:43
    Основен проблем на приятеля ми - висок е, слаб, но има шкембенце леко! Сега ще го карам да ги прави тези, мисля че заедно с бърпитата ще са добре!

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април