Прогони шкембето с: Бърпеница

Смешно е, но ще плачете
Прогони шкембето с: Бърпеница

Такова упражнение не съществува, но след като го изпробвате, ще повярвате в него по-силно, отколкото вярвате в други несъществуващи неща. Всъщност, това измислено име е комбинация от думите "бърпи" и "гъсеница", което никак не е случайно. Вероятно знаете какво е бърпи, а гъсеницата е всичко, което не е бърпи.

От бърпениците може и да не се превърнете в пеперуди, но определено в даден момент ще се почувствате окрилени и ще ви се иска да отлетите... някъде другаде. Гледайте внимателно:

Ако искате някакъв протокол, по който да тренирате, просто си поставете за цел постигането на 60 бърпеници за минимално време. Започнете със серии от по 10 повторения и почивайте между тях толкова, колкото сметнете за необходимо, но не повече от минута. Постепенно скъсявайте почивките, докато не слеете всички серии в една-единствена серия от 60 повторения. Успех, така да се каже!

Бърпеницата достига до вас благодарение на инициативата "Висящо шкембе не ходи на море". Тя приключва в края на идната седмица, затова побързайте да се снимате как тренирате и да ни пуснете фотото или видеото във фейсбук. Трима от вас ще получат награди, които определено си заслужават незначителните усилия.

П.П. Ако в даден момент лицевата опора започне да ви коства прекалено много, престанете да я изпълнявате. Ако ли пък изобщо не можете да я правите, ами... не я правете.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април