Звездна тренировка: Келан Луц

Един от най-сексапилните вампири напоследък определено знае как да поддържа своето тяло
Звездна тренировка: Келан Луц

След две седмици той ще стане на 26, но вече е абсолютен секссимвол. Има убийствено тяло и онзи особен чар на лошо момче с неочаквани позитиви, който кара коленете на жените необратимо да омекват. Независимо от възрастта им.

Той е Келан Луц или един от най-сексапилните кино вампири на всички времена. Младият американски актьор, който има няколко телевизионни сериала зад гърба си, "избухна" на звездния небосклон с ролята си в тийнейджърската кино сага "Здрач".

Героят му там – Емет Кълан, е обаятелен вампир, който се отличава със забележителна физика. За Луц спечелването на тази роля не е голямо предизвикателство – увлечението по различни спортове, при това от ранна детска възраст, е изваяло тялото му до перфектност, на която ограмна част от мъжете по света завиждат. И това неминуемо грабва вниманието на екипа на "Здрач" – след като първоначално избраният за ролята актьор се провалил, младокът бил избран единодушно за негов заместник.

Ще добавим още, че миналата година той беше сред лицата на рекламната кампания на бельо с марката Calvin Klein X.

Тренировъчната програма

Атлетичният Келан съвсем не е фитнес плъх, който не си подава носа от залата. Напротив – увлича се от доста спортове и повечето от тях са свързани с тренировки на открито.

Още от малък играе американски футбол, който развива цялото тяло – актьорът има здрави крака и особено развит гръден кош и гръб. Плува, кара колело, тренира с тежести и обича екстремния скейтборд (предимно скокове и превъртания във въздуха), но това съвсем не е всичко.

Самият Луц неведнъж се затруднява в интервютата си да изреди всички спортове, които практикува. Любими са му бейзбола и баскетбола, освен това е добър тенисист и играе бадминтон с приятели. Като малък карал ски, но постепенно станал запален фен на сноуборда. В някакъв момент от живота си дори бил убеден, че иска да стане морски тюлен в американската армия и покрил част от физическите тестове за целта, но се отказал. Напоследък често го хващат тича – сам или с кучетата си, при това километри в горещия Лос Анджелис.

Да, звучи хаотично и точно такава е била програмата на Келан години наред. До 2007-ма, когато започват снимките на сериала "Generation Kill”, продуциран от HBO. Епизодите се снимат месеци наред в африканската пустиня и единственото занимание на екипа е поддържането на добра форма.

Оттогава атрактивният вампир е доста по-фокусиран във физическата си подготовка и има стегната програма от упражнения с тежести и кардио занимания. Прави кръгови тренировки за цялото тяло, като задължително започва с 5-минутна загрявка.

Особено важно за Келан е да поддържа мускулатурата си между снимките на отделните части на "Здрач", така че следва доста стриктна програма. Тя обикновено започва с 2 упражнения за коремната преса, следва комбинация от клек и изхвърляне с лост, както и традиционните лицеви опори. Луц усложнява последните като ги прави с една ръка или с допълнителна тежест върху гърба. Тренировката продължава с лег преса под наклон за гърдите, която изпълнява с лост, и експлозивни лицеви опори, при които ръцете се отлепят от пода.

За мускулите на краката актьорът прави напади напред с дъмбели и преден клек (тип Goblet Squat), също с дъмбел. Всичко това повтаря по няколко пъти с различни тежести, около 4-5 пъти седмично. Програмата си разнообразява веднъж на 3-4 месеца с подобни движения.

Кардио заниманията му, най-често бягане, плуване и катерене, обикновено са в отделни дни или са разделени на няколко часа от тези с тежестите.

Препоръките

Келан подчертава, че само комплексното трениране на цялото тяло води до добри, хармонични резултати. Пренебрегването на коя да е част от него често предизвиква комична и небалансирана визия.

Освен това е на мнение, че заниманията с приятел или персонален инструктор подобряват ефекта от упражненията. Подкрепата води до повече предизвикателства и кураж да се справяш с тях.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 10.03.2011 | 15:12
    Явно има доста свободно време

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април