За всяко сядане – разтягане!

Пребройте колко пъти сте седнали за днес
За всяко сядане – разтягане!

Мускулната треска на бедрата и задника е хубаво нещо поради две основни причини. Първата – сигурен признак е, че сте тренирали долната част от тялото, което си е същинско събитие в днешното време на бицепсопоклонници и лежанкаджии. Втората е, че така нито един от пътите, когато ви се налага да си седнете на г*$@, не остава незабелязан.

Ако никога не сте имали подобна мускулна треска, вероятно никога не сте имали и повод да осъзнаете колко много всъщност сядате на ежедневна база – на тоалетната; в кухнята, докато готвите; в хола, докато гледате телевизия; в колата или в градския транспорт, ако ви е излязъл късметът; и най-вече – на работа, докато работите или просто си заслужавате заплатата, фигурирайки. Аз обаче наскоро имах и това стана повод за написването настоящата статия.

Защо не е добре да се седи съм споменавал преди време в този материал, затова би било разточителство на време, клавиатура и пиксели да го правя отново. Днес по-скоро бих искал да ви посъветвам как да се компенсирате (да се чете "наказвате") за всеки път, когато ви се случи да се курдисате на стол, легло, тоалетна или друго пособие за седене. Дори ще ви дам три предложения, от които да си избирате, като ги класирам възходящо по степен на трудност и низходящо по степен на обществена приемливост. И така:985625Боян Кърпачев/FitWell.bg985627Боян Кърпачев/FitWell.bg985626Боян Кърпачев/FitWell.bg

Както можете да видите от изображенията, това са три леки разтяжки, с чиято помощ ще можете да раздвижите някои от тъканите, които поставяте в скъсено и смачкано положение, седейки. За всяко сядане, което сте осъществили през деня, си дължите по една минута престой в някоя от тези позиции. Не се насилвайте – разтягането трябва да причинява известен дискомфорт, но не и да е супер болезнено. Дръжте гърба изправен, а корема – стегнат през цялото време. Увеличаването на интензитета на стречинга се осъществява чрез привеждане на торса напред. В третия случай - чрез притискане на крака по-близо до тялото и допълнително усукване настрани.
Разбира се, бихте могли да правите упражненията непосредствено след всяко сядане или да си драскате чертички на листче и да си калкулирате времето за разтягане след като се приберете вкъщи. Това ми напомня за една история с католически монаси, които връзвали възелче на коланите си при всяка нечиста мисъл и след това се самобичували според броя на възелчетата...
А след това можете да ни се изповядате. Във фейсбук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май