Запознайте се с „Орела“

За да го обикнете и намразите едновременно :)
Запознайте се с „Орела“

Ако все още не сте решили в каква форма на физическа активност или пасивност да прекарате този уикенд, позволете ни да се намесим, докато е време. Винаги, когато имаме пред себе си два свободни дни, гледаме да направим така, че минимална част от тях да преминат в структурирана тренировка, за да остане време за игри, закачки и всякакви други форми на веселие и активна почивка.

Независимо дали искате да отслабнете, да подобрите издръжливостта си или пък да позаякнете малко, това упражнение-тренировка ще ви дойде идеално. Неговият създател Даниел Джон го е кръстил "Орела", но според нас по-удачно наименование би било нещо от сорта на "Хриптящия лешояд".

Идеята е следната: с всяка ръка хванете по един дъмбел (или още по-добре пудовка). Нека тежестта да е като тази, с която правите бицепсово сгъване за 1 повторение. Засега може и да ви е смешно, но след малко ще разберете какво имаме предвид. Така. Вдигнете дъмбелите (пудовките) на височината на раменете си и изпълнете 8 клека. След това отпуснете ръце от двете страни на тялото и без да оставяте тежестите, изминете 20 метра. Направете още 8 клека. Повторете цялата процедура още 7 пъти.

Ако усетите, че натоварването ви идва в повече, можете да поспрете, но е важно да не пускате тежестите нито за миг. Гарантираме ви, че на следващия ден ще имате треска в мускули, за които не сте и подозирали, че съществуват.

Тази комбинация е изключително подходяща за изпълнение като самостоятелна тренировка, когато не разполагате с излишно време, но и като завършек на редовните ви занимания. Естествено, не прекалявайте с честотата, особено ако вече тренирате сериозно, защото натоварването може да ви дойде в повече. Всъщност, подобна вероятност е минимална, защото ще обикнете "Орела" така, че никога да не го изоставите, но същевременно ще го мразите достатъчно, за да не искате да го срещате ежедневно.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април