Добър уред ли е кростренажорът?

20 минутна тренировка замества бягането в парка!
Добър уред ли е кростренажорът?

Искате ли да свалите излишните си килограми? Имате ли чувството, че нещо трябва да се промени и че тъпчете на едно място?

Кростренажорът е удачен уред за постигане на отлични резултати и дори за отслабване.

Научете се как да извлечете възможно най-много ползи от този популярен тренировъчен уред със статията, която ви предлагаме.

Кростренажорът или както също е познат елиптикал е много добър уред за кардио и постигане на отлична кондиция. Създателите му са заимствали дизайна му от ски бягането, където натоварването е разпределено равномерно върху цялото тяло. Изключително важно е да го използвате по правилния начин, за да можете да почувствате ефекта му. Най-добрата стратегия е да го редувате с други уреди, защото тялото доста бързо свиква и се нагажда към само един тренировъчен метод.

Кростренажорът притежава всичко необходимо, за да натоварите всички основни мускулни  групи. Ако сте новаци във фитнеса, 10 минути загрявка на него може да ви осигури перфектната подготовка за същинската тренировка. Първоначално може да усещате мускулна треска в бедрата, прасците, седалището, раменете, ръцете и гърба. Седмица по-късно натоварването ще ви носи удовлетворение и ще се чувствате изключително заредени с енергия, дори и след 20 минути на по-високо темпо и натоварване.

Кростренажорът притежава различни функции - каране напред или в обратна посока. По този начин може да ви помогне да акцентирате по-добре на различните части на бедрата и седалището. Степените на трудност зависят изцяло от вас, така че като начинаещи започнете от по-лекото натоварване. По- голяма част от уредите във фитнес залите притежават и функцията за промяна на ъгъла на движение на стъпалата, което ще ви даде ценно право на избор.

От изключителна важност е да следвате пулса си и да не допускате преумора още от първата тренировка! Увеличавайте темпото постепенно и с всяко следващо посещение на фитнес залата. Задължително след като слезете от уреда – хидратирайте тялото и си дайте поне няколко минути пауза, за да разтегнете мускулите, които сте натоварвали.

Сред най-сериозните позитиви на кростренажорите е, че щади ставите. Изчислен е така, че да е безопасен и да се предотвратят евентуални контузии в глезените, коленете и тазобедрените стави. Ненатоварващ е и спрямо гърба, което го прави добра алтернатива за хората страдащи от дискови хернии и други гръбначни травми.

Ако имате тенденция да се натоварвате по един и същ начин е нужно след време да варирате тренировките, за да постигнете по-добри резултати.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април