Да се зумбираме! С Линда

Тя е от Холандия и я поканихме, за да ви запали по...
Да се зумбираме! С Линда

Най-важното

Това пък е другата ми любима инструкторка :) 

Определено изпитвам уважение към инструкторите по зумба - правят това, което най-обичам: да се забавляват и да тренират едновременно. А най-готиното е, че повличат и други хора след себе си, за да може "здравословното" парти да е още по-интересно и интригуващо. 

Затова възнамерявам днес да ви срещна с още една зумба личност. Запознахме се с нея случайно (както стават хубавите работи) във фейсбук. Тя се казва Линда и е инструктор. Следя изявите ѝ отблизо и беше въпрос на време да я поканя да ни гостува. 

Ето какво си казахме и показахме: 

***

Представи ни се набързо: коя си ти и с какво се занимаваш?

Здравейте, моето име е Линда Хейджбийк, на 38 години съм. Омъжена съм и имам две дечица - на 14 и на 11 години.

Как стана инструктор по зумба?

Винаги съм била много спортна натура. Тренирала съм какво ли не – джаз танци, таекуондо, ориенталски танци, Body-Combat (тренировъчна програма, която представлява микс от различни бойни изкуства), Body-Pump, Mental Balance (комбинация от пилатес/пауър йога/тай чи).

Преди 5 години прекарвах в злата по 2/3 пъти в седмицата. Преподавателката по Mental Balance обаче напусна и трябваше някой да я замести. И я заместих аз. Малко по-късно попаднах на ей това видео на инструкторката по зумба Таня Биърдслей в Youtube и бях тотално очарована!

Добре, де, защо практиката е толкова популярна в световен мащаб и защо всички се влюбват в нея от раз?

Зумба печели милиони ентусиасти, защото е забавна, лесна за практикуване и е чудесна тренировка, откъдето и да я погледнеш. Трикът тук е, че човек даже не я възприема като сесия, а по-скоро като забавление! Затова често я наричат "тренировка под прикритие".

Нека ви припомня, че програмата е била създадена от Бето Перез... случайно. Той бил хореограф. Един ден отишъл да преподава в местен клуб, но си забравил плейлиста. Без много-много да му мисли, грабнал няколко CD-та от колата си и започнал да импровизира. Така се "родила" зумба - микс от различни стилове: салсa, регетон, меренге, калипсо и други.

Програмата все още е голям хит сред трениращите именно, защото музиката е забавна и просто не можеш да ѝ устоиш. Трябва да се движиш в ритъма ѝ! А когато всички напускат класа ми с огромна усмивка, знам, че съм успяла. Страхотна емоция и тренировка едновременно – това е зумба.

987753личен архив

Кои са ти любимите движения в тази забавна програма?

Обичам ги всичките! По принцип, в моите класове използвам съчетания от различни DVD-та (само за инструктори), но също така обожавам да си мисля и собствени хореографии. Тук можете да откриете моя принос към програмата :) 

Иначе, ей това е любимото ми движение за ръце от практиката. Във видеото го демонстрирам на публиката и на самата Таня Биърдслей по време на т. нар. ZIN-day - зумба събитие, което продължава ден и събира на едно място инструктори и фенове. Чудесно преживяване!

Подходяща ли е програмата за тези, които искат да се вталят - иначе казано, да свалят излишни килограми?

О, да! Зумба е чудесен метод за отслабване. С нея можеш да изгориш до 800 калории за час!

Пожелай нещо на читателите ни, молим те!

Опитайте зумба! Ще се забавлявате, смеете и потите на макс, а и ще се срещнете много нови приятели. 

Ако искате редовно да ви запознаваме с готини хора, побързайте да ни станете приятелчета във фейсбук. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април