Вълшебства срещу мускулна треска

Не обичате да ви боли, нали?
Вълшебства срещу мускулна треска

Поздравяваме ви: свършихте чудесна работа вчера в залата. Имате пълното право да се гордеете със себе си, защото с бясна сила летите към изпълнение на фитнес целите си.

Много е възможно обаче днес да чувствате всеки километър в тялото си болезнен и схванат. Това усещане сигурно ви напомня за добре свършената работа, но е по-разумно да направите всичко възможно, за да се отървете от него. Освен с още движение, може да опитате и така:

 

Една различна игра на тенис

 

Всичко, от което имате нужда в този момент, са две обикновени топки за тенис. Да, точно така. Целта е с тях да масажирате онези места в тялото, които усещате най-болезнени.

 

Легнете на земята, като поставите топките в средната част на гърба. Започнете да се движите нагоре-надолу с помощта на ръцете и краката.

Не се притеснявайте, че топките се преместват постепенно нагоре. Така даже постигате по-добър ефект. Окажете на последните съдействие и ги връщайте към изходна позиция. Масажирайте схванатите части около две минути.

 

Добре е, независимо дали ви боли или не, да масажирате и ходилата, както и прасците редовно особено ако ги подлагате на изтощителен маратон един път седмично.

За това поставете топката под едното си ходило и правете кръгови движения с нея отново за около две минути.

Улеснете упражнението, като за опора ползвате облегалката на стол. Не забравяйте да отделите внимание и на другото ходило, за да е справедливо.

 

След това седнете на пода като сгънете единия крак в коляното, а другия - изпънете напред. Поставете под прасеца на изпънатия топката и с помощта на ръцете отново започнете да се движите нагоре-надолу. Супер е, нали? Повторете движението и за другия прасец, за да не се разсърди.

 

А сега легнете отново, този път на външната страна на едното си бедро, като под него поставите топката или двете, по ваш избор. Другия крак прехвърлете отпред за опора и започнете отново да се движите напред и нагоре. Повярвайте ни – това движение действа супер облекчаващо. 

 

За масаж може да ползвате също и фитнес ролка, макар че у нас последната все още не може да се намери на много места и е доста скъпа (тук прочетете повече за нея). Бихте могли обаче спокойно да я заместите с PVC тръба, или с каквото въображението ви позволи да замените.

 

Е, подобрихте ли "двигателните си" умения сега? Ще ни споделите ли вие как се справяте с мускулната треска?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май