Фитнес уреди в офиса: вратата

Добра приятелка на правилната ви стойка
Фитнес уреди в офиса: вратата

Времето минава бързо, а? Образно казано, намирате се в златната среда на работната седмица – нито съвсем близо, нито твърде далече от мечтания уикенд. С две думи, ще оцелеете!

А за да дочакате почивните дни търпеливо, ще ви поканим да изпълните с нас още едно яко упражнение, адски подходящо за реализация в офис среда. И не само.

При добро желание от ваша страна, спокойно бихте могли да го практикувате и вкъщи. Резултатът ще един и същ: ще съдейства за доброто разтягане на гръдните мускули, които често имат нужда от това. Е, навихме ли ви да опитате? Действайте тогава! 

Ваш фитнес партньор този път ще е вратата. Точно така – тази, през която минавате редовно, по няколко пъти на ден, и се правите, че не забелязвате.

  • Застанете на прага й с единия крак пред другия. Ръцете опрете в касата на портата така, че предмишниците ви да легнат хубавичко върху нея. Нека лактите да бъдат разположени на ниво, по-ниско от това на раменете. Ето така.
  • Сега изпъчете гърди и притиснете раменете назад и надолу, в опит да приближите плешките си максимално една до друга. Едновременно с това, стегнете мускулите на пояса.
  • Отпуснете се напред, като свиете леко предния крак в коляното, за да максимилизирате ефекта на разтягането. Супер! Останете така за секунди и разменете краката. 

Готиното е, че, освен на врата, упражнението може да се изпълнява и на стена – с единия лакът и предмишница върху нея. Според някои треньори въпросната модификация е дори по-безопасна за рамото. Този вариант ви дава възможност да постигнете още по-ефективно разтягане, като извърнете глава настрани, ето така:

Е, пробвайте, ще ви хареса. Нещо повече, осъществяването на движението няма да ви отнеме повече от няколко минути. А ще ви накара да станете за малко от стола и да коригирате деформираната си, вследствие на продължителното седене, стойка. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май