Фитнес лято във водата: с още едно готино упражнение

Ще го наречем видра ;)
Фитнес лято във водата: с още едно готино упражнение

Ето, че дойде най-подходящото време от годината за тренировки във водата. Ура! Аквафитнесът ни е любим по много причини, а една от тях е, че той е адски забавен :)

Та, в случай, че и вие го харесвате, нека ви покажем поредното страхотно упражнение, възможно за изпълнение само във водна среда. Ще си позволим да го кръстим "видра", защото донякъде копира движенията на симпатичния бозайник.

Готови ли сте да го направим заедно, а? Важно: препоръчително е да умеете да плувате :)

  • Прегърнете надуваема топка и я притеснете към гърдите си. Скачайте в морето или в басейна! Сега се отпуснете по гръб върху водната повърхност, с изпънати крака, събрани в ходилата.
  • После, мобилизирайте мускулите на цялото тяло, "търколете" се наляво и направете завъртане под водата, за да се върнете накрая в изходна позиция – на повърхността, по гръб. Там поемете въздух и продължете да се обръщате по същия начин за още около 30 секунди, редувайки посоката, че да не ви се завие свят, нали?

Ако ви е трудно да изпълните цялото завъртане, само се полюшквайте леко наляво-надясно, което, да ви кажем честно, също не е много лесно ;) 

Упражнението ще ви позволи да изгорите немалко калории и да натоварите мускулите на цялото тяло :) Яко е, нали? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април