Гладни комари, пазете се!

От този домашно приготвен спрей
Гладни комари, пазете се!

Еййй! Петък е. Което означава, че утре заминаваме. На планина, на море, в пустинята – важното е, че ще пътуваме отново.

И нищо не може да ни спре – дори гладните комари, които дебнат на всеки ъгъл. Защото предвидливо ще си направим супер спрей, който ще държи тези разбойници на прилично разстояние от нас.

Ако искате и вие да попречите на хапещите гадняри и техните приятели да развалят къмпинг приключението ви, действайте по този начин:

Веднага се въоръжете с етерично масло от евкалипт, мента, лавандула или зелен чай. Да, съгласни сме, че всички те миришат страхотно, но само според вас. Комарите ще си запушат носа още преди ароматът на въпросните съставки да е стигнал до тях.

И за по-сигурно: смесете няколко масла в една смъртоносна комбинация. Добавете вода и малко твърд алкохол (водка?). После изсипете всичко това в спрей бутилка и напръскайте цялото тяло.

Е, сега вече може да бъдете сигурни, че никой няма да остави червена следа по тялото ви, поне никой от животински произход :)

Резервен вариант: припомняме, че ароматът на здравец също отблъсква разбойниците. Откъснете две-три листенца и хубаво натрийте кожата с тях.

Освен това, според наскоро направено изследване, комарите ужасно си падат по аромата на мръсни крака. Така че съветът ни е да поддържате долните си крайници чисти, както и обувките, разбира се.

Лек път, авантюристи! Убедени сме, че с някои от вас ще се видим извън Мрежата : )

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май