Шоколадова защита срещу слънцето

По малко обаче :)
Шоколадова защита срещу слънцето

Лятото дойде и лошите новини, свързани с вредното влияние на слънчевите лъчи, буквално ни заляха. Слънцето ще ни разболее, ще ни побърка, крайно опасно е! Решението е да живеем в пещери през горещите дни и в никакъв случай да не си подаваме носа навън ;)

Извън кръга на шегата, с лятното огнено кълбо шега не бива. Не е добре да прекалявате с хващането на тен. И редовно мажете цялото тяло със слънцезащитен крем, за да предотвратите изгаряне и други проблеми.

И още нещо: хапвайте по малко шоколад. Поне това ще ви посъветват американски експерти. Според направено от тях изследване, умерената и редовна консумация на сладките блокчета може да намали чувствителността към слънчевата светлина и да понижи риска от изгаряне.

Едновременно с това, подобрява кръвообращението и хидратацията на кожата, което се отразява чудно върху външната ни обвивка, смятат специалистите. Както се досещате, всички тези качества шоколадът дължал на огромния брой антиоксиданти, съдържащи се в какаото, от което е направен.

inm.comЕ, добре, няма да ви занимаваме подробно с проведения експеримент. Само ще кажем, че в него се включил екип от жени, които в продължение на 12 седмици похапвали по 326 милиграма шоколад на ден. Същият бил с високо съдържание на какао.

Резултатът: сравнени с контролна група мадами, които консумирали по-рядко въпросния продукт, шоко-фенките демонстрирали по-малка склонност към слънчево изгаряне.

С тази хубава вест възнамеряваме да ви оставим да се излежавате блажено на плажа. А към учените имаме следния въпрос: как консумацията на шоколад се отразява на мъжете по отношение на слънцезащитата?

Хм, мълчат :) Надеждата ни е, че все пак ще ни отговорят... някога! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май