Цитрус сила

Не е безгранична, но ако я използвате правилно, може да съдейства за подобряване на физическото ви състояние
Цитрус сила

Вече разбрахте, че сме големи фенове на цитрусовите плодове. Обожаваме мандарини, портокали, лимони и грейпфрути.

Това е основната причина през последните дни редовно да пишем за тях, както и да ги похапваме солидно. И въпреки че голяма част от качествата им са сериозно и нарочно преувеличавани, те са наистина добри приятели на здравето. Нека ви припомним защо:

Богати са на витамин C

И какво от това? Общо взето - нищо ;) И все пак! Въпросният витамин отдавна поддържа репутация на верен помощник на имунната система. Така че не е лоша идея да си го набавяте чрез храната.

Нещо повече, твърди се, че консумацията на цитрусови плодове по време на настинка съдейства за облекчаване на неприятните симптоми (разбирайте: хрема, температура и прочее гадости). Дали е така? Ами, проверете сами следващия път като се разсмъркате (дано не е скоро, де).

Ние ви препоръчваме да се доверите на следната комбинация – прясно изцеден сок от лимон (или лайм) + 1 супена лъжица мед. Силна е, признаваме, но има доста бърз ефект и ще ви помогне да се почувствате по-добре за нула време.

Източници са на антиоксиданти

Наскоро научихте, тук, че свободните радикали може и да не се са чак такива злобари, каквито всички ги изкарват. Но ние ви препоръчваме, за всеки случай, да продължите битката с тях, макар и не на всички равнища.

За тази цел, заредете фруктиерата си със споменатите слънчеви герои. Защото, както знаете, те са известни със своите силни противоокислителни свойства.

Пълни са с вода

Ето ви най-чудесната новина според нас. Факт е, че редовното похапване на свежите плодове ще ви позволи да останете добре хидратирани през целия ден.

Бонусът е, че съдържат прилична доза фибри, които пък биха могли да улеснят храносмилателните процеси. Още за госпожиците пък може да прочетете в този материал.

Що се отнася до твърденията, че цитрусовите разбойници предпазват от рак и от други смъртоносни болести... Е, предлагаме ви да не вярвате прекалено много в подобни истории. Просто звучат прекалено хубаво, за да са истина :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април