Зелена салата

По италиански
Зелена салата

Много често се питаме как така италианската (средиземноморска) кухня е толкова здравословна, имайки предвид наличието на големи количество мазнини, меса и вино.

Джейми Оливър ни разкрива една от тайните на италианците, а именно анти-пастите. Те са почти задължителни за тази нация и се състоят от пресни или мариновани зеленчуци.

Вижте каква рецепта ни предлага известният готвач, за да извлечем максимална полза от суперхтаните на трапезата.

Можете да използвате любимите ви зеленолистни зеленчуци - зеле, грах, аспержи, тиквички и т.н.

 

Необходими продукти

 

6 големи шепи смесени зеленолистни

зехтин

2 скилидки чесън – обелени и нарязани

морска сол

прясно смлян черен пипер

зехтин

1 изцеден лимон

1721628Pinterest 

Начин на приготвяне

 

Бланширайте зеленчуците за няколко минути, след което изцедете водата и оставете да изстинат.

В тиган сипете зехтин и добавете чесън. Когато мазнината започне да се оцветява, сложете зеленчуците.

Оставете на котлона за 4-5 минути като леко премествате зеленчуците в тигана, за да се изпекат равномерно. Накрая добавете всички подправки и оставете на котлона за още минута. След това махнете от котлона и овкусете със сол, пипер, лимонов сок и допълнително зехтин.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март