Гарантирано засищащи

Три любими продукта, добре заредени с фибри, които ни спасяват от глада
Гарантирано засищащи

Ако редовно ни посещавате, сигурно вече знаете, че не смятаме фибрите за кой знае колко голяма работа. Критичното ни мнение за тях споделихме в ей този материал – четете, за да не се повтаряме ;)

Все пак, добре е те да присъстват в повече в менюто ни. Защото въпросните нутриенти ни помагат да се чувстваме по-дълго време сити и предотвратяват нерегламентирани изблици на глад.

В този ред на мисли, ето три храни, които съдържат прилични дози влакнини:

Леща

Яли ли сте лещени кюфтета, м? О, време е да си направите, защото са адски вкусни! Но нека се фокусираме върху същественото: имайте предвид, че 200 грама (сготвена) леща ви осигуряват близо 63% от препоръчителната доза фибри. Нещо повече, ако спазвате вегетариански хранителен режим, ще си доставите и протеин. Две в едно. Резултатът: по-дълго време няма да чувате мърморенето на стомаха си.

Малини

Мъхестите разбойници също се класират успешно в графата на "засищащите" продукти. В 100 грама има цели 6 грама фибри, което си е успех, откъдето и да го погледнеш :) Затова малиновият шейк е по-добрата алтернатива за предиобедна закуска пред... шоколадa.

Броколи

Зеленчукът не може да се похвали с чак толкова влакнини, сравнен с горните двама герои. Мистър Броколи е скромен - може да предложи само 3 грама (за 100 грaма). Но ние си го обичаме и затова няма как да пропуснем да го споменем :) 

Значи, очакваме да попълните този списък с още добри предложения – споделяйте ни ги тук или във фейсбук, молим! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април