Бял чай за добро здраве

Инвестирайте в своето бъдеще!
Бял чай за добро здраве

Белият чай притежава суперсили, за които мнозина от вас дори не подозират.

Използван е като лекарство в продължение на векове и до днес се счита, че е в пъти по-полезен от зеления чай, но и цената му е значително по-висока.

Въпреки това си заслужава да инвестирате в своето бъдеще и отлично здраве, защото за разлика от зеления и черен чай – белия е най-малко преработен и с най-високи нива на антиоксиданти.

Предлагам ви най-сериозните причини да го включите в ежедневието.

1618140Thinkstock/Guliver

Богат на антиоксиданти
Белият чай е изключително богат на антиоксиданти, които предпазват организма от свободните радикали. Защитните свойства на белия чай ще ви дарят с младост, жизненост и енергия.

Превенция срещу рак
Белият чай има мощна защита срещу развитието на раковите клетки и то към различните му видове като рак на дебелото черво, простатата или стомаха. Богат е на флавоноиди, които предотвратяват развитието на нови ракови клетки. Редица специалисти твърдят че белия чай е мощно лекарство, но без странични ефекти.

Нормализира кръвното налягане
Страдащите от хепертония могат спокойно да използват белия чай за намаляване на кръвното налягане и разреждане на кръвта. Освен това подобрява състоянието на артериите и предпазва от инсулт.

Понижава холестерола
Белият чай е богат на катехини, които успешно се справят с намаляване на лошия холестерол в кръвта и тригицеридите.

Отлична защита за сърцето
Благодарение на разреждащата му функция, както и свойството му да понижава високото кръвно налягане и премахва холестерола – белият чай предпазва сърцето и цялата кръвоносна система. Изследователите отдавна са на мнение, че хората, които изпиват само 2 чаши чай на ден намаляват с 50% вероятността да умрат от сърдечно-съдови заболявания. Белият чай е най-добрия тоник за сърцето.

1618198Thinkstock/Guliver

За здрави кости
Изследванията са установили, че хората, които пият редовно чай подобряват в пъти костната плътност и здравина, отколкото тези които не пият чай. Белият чай е изключително подходящ за хората страдащи от артрит и остеопороза.

Антибактериални и противовирусни свойства
Белият чай е природен убиец на бактериите и различните видове вируси. Благодарение на съдържащите се в него антиоксиданти ще си осигурите отлична защита на имунната система срещу различен спектър вирусни заболявания. Дори може да облекчи симптомите на HIV.

За здрави венци и зъби
Белият чай съдържа в малко количество флоурид и други хранителни вещества, които поддържат зъбите здрави и силни. Също така е отлично антибактериално средство за хигиената на устата, защото убива бактериите, които причиняват плака, кариес и лош дъх.

За здрава и млада кожа
Свободните радикали разрушават еластичността и младостта на кожата ви. Стресът, слънцето, цигарения дим, алкохола, както и неправилното хранене оставят отпечатък върху лицето ви. Белият чай ще ви помогне да се справите с тези щети и ще се радвате на красива и млада кожа.

Белият чай освен това може да намали чувствително нивото на кръвната захар в кръвта, да намали нивото на стрес в организма и да увеличи чувствително енергията ви. В същото време подобрява метаболизма и насърчава тялото да изгаря повече мазнини, особено при спазването на добре балансирана диета и редовни физически упражнения.
Белият чай ще ви дари със здраве!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април