Сексът може ли да намали вашите възможности по време на състезание?

Сексът може ли да намали вашите възможности по време на състезание?

Митът, че сексът вреди на представянето на тренировки и състезания се спазва от много спортисти и треньори. Не са тайна ограниченията, които имат спортистите, когато са на важно състезание. Показателно за това е скандалът с единствения представител на Сейнт Кидс анд Невитс на Олимпийските игри в Лондон Ким Колинс, който беше изгонен от лагера, защото е отишал при жена си да я види. На световното първенство по футбол в Бразилия също имаше няколко нелепи забрани, свързани със секса, най-нелепата от които е, че може да се прави секс само с жените си, с приятелките не може.

Според изселване на списание Тайм, няма връзка между сексът и лошото представяне на спортистите по време на състезание. Според ръководителя на изследването, доктор Джордън Мецел, има много фактори, които влияят на представянето на спортиста по време на състезание и правенето на секс е един от тях. Според него недоспиването или неправилното хранене са по-големите проблеми, с които могат да се сблъскат спортистите преди състезание, а не правенето на секс. Според изследването на доктор Мецел, сексът в рамките на 30 минути не вреди на спортистите, само те трябва да се пазят от евентуални контузии.

Проучване сред лекоатлети, направено от списание Рънърс уърлд, е противоречиво. В изследването участват 20 бегачи, които едната седмица правят секс 12 часа преди контролна тренировка, а следващата седмица не правят секс. Резултатите са противоречиви, което доказва, че правенето на секс не е основният фактор за слабото представяне на даден спортист по време на състезание.

Според изследване на списание Спортна медицина, сексът не влияе на представянето на спортистите в следващите дни. Според тях сексът изгаря около 50 калории, което е равнозначно на изкачването на няколко стъпала. Но изследователите отново казват, че зависи от човека, продължителността и интензитета на сексуалния акт.

Според доктор Мецел, сексът има добър психологически ефект върху спортистите. По този начин те добиват самочувствие и не позволяват на страха да надделее по време на представянето им. Според него ползите от секса преди състезание са повече, от колкото вредите, но отново предупреждава да се прави в норми.

В крайна сметка, сексът не влияе на представянето по време на състезание и не е нещото, което може да се използва при провал на някой спортист.

Вижте още: Как да сваляме повече килограми докато бягаме.

Вижте още: Бирата като напитка след тренировка.

Вижте още: 16 храни, които ще ви помогнат във фитнеса.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април