Перфектни "подкрепления" към фитнес програмата

Каква е вашата успешна фитнес комбинация?
Перфектни "подкрепления" към фитнес програмата

Не искаме да ви разочароваме, но класовете по йога не ви помагат да сваляте килограми и това е повече от очевидно. За да отслабнете, имате нужда от интензивна тренировъчна програма, комбинирана със здравословен хранителен режим. 

Не бързайте обаче да се "отписвате" от курсовете по йога и въобще от всички останали дейности, към които изпитвате тайно привличане. Последните могат да се окажат прекрасна възможност да допълните сесията си и да подчертаете резултатите от нея. За това нека започнем с...

Тай чи

Калориите, които горите за половин час, практикувайки иначе древното бойно китайско изкуство, са ужасно малко: от 125 до 150*. Даже с миенето на пода унищожавате повече. С две думи: ако разчитате само на първото, никога няма да постигнете мечтаната фигура.

С тай чи обаче получавате безценната възможност значително да подобрите концентрацията, гъвкавостта и чувството си за равновесие. В своята практика бойното изкуство комбинира плавни физически движения със строга дисциплина на ума.

Ако до сега не бяхте чували за бойно изкуство, което залага на спокойствието, време ви е за малко тай чи май...

Упражнения във вода

Ясно е, че плуването е перфектният спорт, който ви позволява да работите едновременно върху всички мускулни групи. Но този път нямаме предвид него, а обикновените упражнения във вода.

Последните са добри за хора, които се възстановяват от травми и контузии вследствие на тежка спортна програма. Тук може да си позволите въображение и да изпълнявате всякакви движения, като използвате медицинска топка и дори въже.

Налягането във водата подобрява кръвообращението в тялото, а забавлението почти винаги е гарантирано, когато е споделено в приятна компания.

*Изгорените калории варират, взависимост от пола, възрастта, теглото и физическата подготовка на конкретен индивид

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май