Наноперфорация – ефективен метод срещу стрии

Някои основни въпроси за процедурата
Наноперфорация – ефективен метод срещу стрии

С наднормено тегло или не – стриите могат да засегнат всеки. А щом веднъж се появят, отстраняването им е доста трудно.

Мнозина опитват различни домашни методи за целта. Докато някои може да са ефективни в изсветляването на стриите, не всички водят до добри резултати. Тук на помощ идват козметичните процедури. Един от най-новите начини на третиране на този кожен проблем е наноперфорацията.

Какво е наноперфорацията?

Процедурата представлява подмладяваща терапия, при която се използва лазер, за да се облекчат стриите. Лазерът преминава през кожата, като оставя множество микроскопични дупки, откъдето идва и името на процедурата.

За разлика от други лазерни терапии, тя е насочена само към специфичните проблеми на кожата, без да се третира цялото тяло.

Колко процедури са необходими?

Нужни са минимум 4 процедури, които се провеждат през един месец. В края се наблюдава 50 – 80% намаление на стриите, тъй като всеки отговаря по различен начин на лечението.Ако реакцията на кожата е добра, се препоръчват допълнителни процедури за по-нататъшно намаляване на проблема.

Премахва ли наноперфорацията стриите напълно?

Процедурата помага на колагена да възстанови кожата и да изсветли стриите. Тя не ги премахва напълно, но винаги се наблюдава намаляването им.

Сред повечето хора се наблюдава драстично избледняване на стриите (до 80%) в края на последната процедура.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април