Бързи тренировки за "яростно" топене на калории

Има и такива!
Бързи тренировки за "яростно" топене на калории

Ясно е, че в забързаното ежедневие човек понякога трудно успява да отдели повече от два дни в седмицата за тренировки. За щастие, има доста "бързи и яростни" фитнес програми, които ви помагат да горите повече калории за по-малко време. И така: нека ви предложим няколко:

Спининг

Груповото каране на колело в парка (един до друг) може да бъде доста сложно понякога, но не и когато го правиш в зала и на... едно място.

Часовете по спининг винаги се водят от професионален треньор, който задава основното темпо. То обикновено е по-динамично, отколкото, ако карате колело сами в залата.

Натоварването може да се увеличава съвсем свободно чрез допълнително съпротивление. Така тренировката имитира изкачване по склон, а когато стане прекалено трудна, разпуснете като намалите съпротивлението.

Не се колебайте да подобрявате собствения си рекорд. Само така ще усетите ползата от програмата.

Длъжни сме да добавим, че за 30 минути спининг изгаряте около 334 калории, а тренировката продължава обикновено около 45 минути.

Обикновеното въженце

Като деца си правехте забавни състезания с него и не се замисляхте колко много помага на тялото ви. Обаче нека ви кажем, че за 30 минути скачане изгаряте 320 калории.

Освен това въжето е евтино, лесно преносимо и може да се използва навсякъде. Поканете свои приятели да се върнат за малко в детските години и тренирайте заедно, където намерите за добре.

Елиптикал

Наричат го универсалния фитнес уред, защото оказва благоприятно влияние върху мускулите на цялото тяло и не натоварва ставите.

Често елиптикал и кростренажор се възприемат като един и същ уред, но между двата има съществени разлики, които скоро ще ви разясним.

Ще отбележим само, че при 30-минутна тренировка на елиптикал горите около 320 калории. За по-силен ефект, пробвайте интервална програма, в която се редуват кратки сесии с максимално натоварване и по-слабо интензивни за възстановяване.   

Степ аеробика

Използва елементи от различни видове танци, комбинирани с енергична музика. Упражненията са доста натоварващи, а докато ги изпълнявате унищожавате около 255 калории. За максимална полза от аеробиката, всеки път когато сте на степ платформата, вдигайте краката си с 5 см по-високо. С течение на времето ще свикнете с това и тренировката ви ще стане по-успешна.

Плуване

Няма спорт, който да работи върху мускулите на цялото тяло толкова добре, колкото плуването. Изключително здравословно е и, също като елиптикала, не натоварва ставите. За 30 минути гребане във водата горите 233 калории.

Опитайте се обаче да плувате на едно място, хванати за ръба на басейна. Добре е да сменяте стиловете непрекъснато и в някаква последователност.

Например започнете с няколко дължини в свободен стил, продължете с кроул по гръб и завършете тренировката с бруст.

Сега вече и вие може да бъдете бързи и яростни!

* Примерът е за жена с тегло 63 кг и с умерена физическа активност

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май