Масаж с горещи камъни

Плоски, топли камъчета ще стопят напрежението ви за нула време
Масаж с горещи камъни

Най-важното

  • В никакъв случай не преяждайте преди масажа

  • Дами! За бога, не слагайте грим! Топлината и парата ще смачкат фасона ви само за няколко минути

  • Ако за първи път посещавате спа салон, препоръчваме ви да отидете малко по-рано, поне 10 минути преди процедурата. Целта е релаксът да започне още преди самото спа приключение

Тези дни сме супер хедонистично настроени и разполагаме с добро обяснение за това явление. За всичко е виновна пролетта.

Тази коварна прелъстителка увеличи стократно жаждата ни за удоволствия. Като бонус: направи ни адски чувствителни към всичко хубаво, което срещаме по пътя си, и ежедневно ни човърка нуждата да се радваме на повече свежи мигове.

Ако настоящият сезон ви причинява същата мания за удоволствия като нашата, имаме изкусително спа предложение за вас. Тази вечер, като се прибирате от работа, насочете душата си към първия салон за красота, в който се предлага ето тази супер приятна процедура – масаж с горещи камъни.

И тъй като не искаме да ви принуждаваме да опитвате нещо, което не познавате добре, бързаме да ви кажем защо този масаж ще ви направи добра услуга.

Камъчета, камъчета

Всъщност, въпросното спа удоволствие представлява уникална вариация на класическата масажна техника. Нагорещени, гладки камъни се поставят на ключови места по тялото.

Въпросните точки, разбира се, не са случайно избрани. Източните практики твърдят, че има определени центрове в тялото, по които тече енергия – т.нар. наречени "чакри". Терапевтът може да ги стимулира, като ги масажира по определен начин с помощта на камъните.

Обикновено те са от базалт – скала, която е богата на желязо. Тоест, може да задържа топлина. В процедурата най-използвани са и речните камъни, защото са прилично гладки, благодарение на упоритото речно течение.

Най-напред се потапят в гореща вода, в специално устройство, докато достигнат определена температура. Преди да ги постави на тялото, масажистът се уверява дали не са прекалено горещи. Така че не съществува никаква опасност да ви опарят.

Длъжни сме да ви предупредим още, че всяка сесия започва с обикновен, отпускащ, шведски масаж. Приятната топлина на камъните свършва останалата работа, като допълнително отпуска всяко мускулче в тялото. Така се подобрява кръвообращението и се успокоява нервната система.

Масажът с горещи камъни е много подходящ за хора, които често се оплакват от студени крайници. Добър е и за онези, които искат да намалят напрежението в мускулите, но не желаят сериозен натиск. Смята се, че тази процедура значително облекчава следните проблеми:

  • Болката в гърба

  • Остеоартритът и други форми на артирт

  • Стресът

  • Безсънието

  • Депресията

Обаче не се препоръчва на:

  • Хора с кожни заболявания, обриви и отворени рани

  • Току що претърпели операция

  • След химиотерапия, освен ако масажът не е препоръчан от лекар

  • Хора, склонни към образуване на кръвни съсиреци. Ако страдате от сърдечно заболяване, също се посъветвайте със специалист, преди да се подложите на масажа.

  • На бременни в напреднала бременност

Какво да очаквате от процедурата с горещи камъни?

Удоволствие! Това е основното, което ще получите от терапията и то е абсолютно гарантирано.

Възможно е след като отстрани камъните от тялото ви, терапевтът да ви подари и традиционен масаж. Освен това той може да ви накара да държите камъни в ръце, или да слага такива между пръстите на ходилата ви и даже - на носа! Отстрани изглежда адски смешно, но наистина е доста ефективно.

Типичната процедура продължава от 60 до 90 минути. Цените й варират в различните салони, но си пригответе най-малко 50 лева за нея.

Е, приятно прекарване! Защото го заслужавате, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април