Изчеткай... кожата

Иначе казано – ексфолирай я на сухо
Изчеткай... кожата
inm

Най-важното

Ако нямате четка, ползвайте гъба или хавлиена ръкавица за баня. Търкайте внимателно, с леки кръгови движения. 

Ку-ку! Погрижихте ли се за външната си обвивка днес? Ако не сте, нека ви обърнем внимание на един доста интересен метод за ексфолиране. Същият печели все повече почитатели и, както изглежда, в най-скоро време ще се превърне в последен писък на модата.

Става въпрос за третиране на кожата, при което мъртвите ѝ клетки се отстраняват само с... четка за тяло (на сухо), без употребата на каквито и да е било други ексфолиращи козметични продукти и най-често - преди къпане. Въпросната процедура се смята за изключително ефикасна, особено ако се осъществява редовно.

Всъщност, до настоящия момент няма сериозно научно доказателство за положителните ѝ ефекти, но нейните многобройни фенове твърдят, че тя стимулира кръвообращението в епидермиса, разширява порите и подобрява дихателната функция на кожата.

Някои от най-върлите ѝ почитатели даже са готови да се закълнат, че терапията премахва целулит, но ние сме доста скептични по този въпрос.

764211inmА ако случайно решите да проверите как се отразява този метод и на вас, доверете се на следните бързи препоръки:

  • Винаги ползвайте четка с естествен косъм. Нещо повече, нашият съвет е да не действате съвсем на сухо, особено ако външната ви обвивка е чувствителна. Предварително леко намажете тялото с масажно олио (или с кокосово масло).
  • Препоръчително е да започвате ексфолирането отдолу-нагоре – с бързи движения "изчеткайте" първо крачетата и продължете нагоре. Разбира се, не забравяйте и гърба.
  • След извършване на процедурата (и след къпане) нанесете овлажняващ крем.

Ами, това е. Ако решите, изчеткайте се и задължително споделете впечатленията си с нас. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март