Змийски масаж

Релакс, глезотии... Ама чак пък толкова?!?
Змийски масаж

Чували сме за всякакви необичайни релаксиращи техники (тук и тук) – с водорасли, с вино, с бира, с хайвер, с пиявици, че дори и с екскременти от славей (?!?). Но това не е всичко!

Израелски спа-център предлага на клиентите си едно наистина нетрадиционно преживяване – змийски масаж... И това съвсем ни втрещи (все пак екскрементите на която и да е птица не са студени, лигави и най-вече - живи!).

Собственичката на салона, терапевтът Ада Барак, разказва, че физическият контакт с влечугите носи на посетителите несравнимо усещане. Обзалагаме се, че е точно така!

При изпълнението на змийския масаж съкращенията на мускулите на влечугото стимулират кръвообращението в човешкото тяло и отпускат напрежението в ставите. Ефектът от масажа наподобява този от джакузи и допринася за максималния релакс на крайниците, отстранява различни схващания и болежки. 

За процедурата се използват няколко, разбира се, неотровни змии, които елегантно изпълняват задачата си. Тоест, масажират, пълзейки по тялото на "жертвата", жадна за релакс.

Според нас, чисто психологическото притеснение от студенокръвните твари остава, че даже може да се засили. Фактът, че се използват неотровни змии не носи никакво успокоение на хората, които изпитват ужас само при вида на подобни животни.

Неслучайно процедурата не се препоръчва на всички, а по-скоро на хора със силен експериментаторски дух и лишени от чувство на страх.

Терапевтката споделя още, че веднъж преборили се с първоначалния ужас, клиентите ѝ с изненада откриват колко отпускащ може да бъде контактът със змиите. Zimbio

Самите ние сме авантюристи и обичаме предизвикателствата, но признаваме, че тази глезотия ни идва в повече. Бихме предпочели да се доверим на добре познатия класически масаж с ръце, изпълняван от секси масажист на Малдивите, например.

За търсачите на силни усещания ще добавим, че необичайната змийска терапия струва само 80 щатски долара, а в галерията можете да добиете още малко представа за нея. Самото изживяване - определено е без(ссссссс)ценно. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април