10 съвета как да поддържате връзка от разстояние

За истинската любов граници не съществуват!
10 съвета как да поддържате връзка от разстояние

Как да запазите любовта жива, въпреки че не живеете заедно?

Въпрос, който занимава много млади двойки, които отскоро са заедно и не делят общ съвместен живот. Дали ще се стигне до решителната крачка за общо настояще и бъдеще е въпрос, на който не мога да ви отговоря, но смятам да споделя с вас 10 съвета, благодарение на които ще успеете да съхраните и развиете любовта си в положителна посока.

В случай, че сте разделени и от далечни пространства, то предизвикателствата, с които ще ви се налага да се справяте са наистина големи. Важното в случая е да има огън, страст и желание и от двете страни за намиране на компромисно решение, тогава спокойно можете да смятате, че за истинската любов граници не съществуват!

1. Определете връзката си

1529212Thinkstock/Guliver

Когато живеете далеч един от друг е изключително трудно да разберете доколко сериозен е човекът срещу вас. Затова е изключително важно още на първия етап от връзката си да определите кой с какви очаквания навлиза в нея. Тук не става въпрос да си давате клетвени обещания за вечна любов, а да обсъждате бъдещето си и това което и двамата искате от връзката си. В случай, че не сте на една вълна, то не очаквайте любовта ви да просъществува твърде дълго – въпреки че съществуват и изключения. Бъдете честни и открити, за да намалите риска от възникване на недоразумения.

2. Разчитайте един на друг

Пропуснато телефонно обаждане или имейл може да причини известно недоверие и липса на сигурност в другия партньор, което от една страна е хубаво, но може и да е сигнал за липса да открита комуникация. В случай, че сте ангажирани и не можете да отговорите – не пропускайте по-късно да се свържете с любимия човек да обясните липсата на отговор от ваша страна.

3. Поддържайте ежедневен контакт

Ежедневният контакт е от изключително значение особено за важните неща, които ви се случват докато не сте заедно. Споделянето е част от създаването на близка връзка. В случай, че сте разделени от километри или граници, то определено необходимостта от ежедневен разговор по телефона или скайп е повече от задължителен, за да можете да участвате в живота на другия. Също така не забравяйте да споделяте с него/ нея подробности за деня си, защото така ще се чувствате по-ангажирани с избраниците си. Имайте предвид, че някои рутинни занимания от деня могат да се превърнат в интересна тема на разговор, благодарение на която да се опознаете значително по добре.

1529214Thinkstock/Guliver

4. Открийте общи занимания

Честите разговори по телефона могат бързо да доведат до скука, еднообразие и изчерпване на нещата, които да поддържат общия ви интерес. Затова е необходимо да откриете занимания и интереси, които да практикувате заедно. Тук нямате ограничения – може да спортувате заедно, да ходите на поход в планината, да гледате филми, да плувате, играете на боулинг и изобщо всичко, което може да достави радост и да внесе разнообразие в ежедневието ви. Не се лишавайте от възможността да правите нещата, които биха били част от бита ви, ако живеете заедно.

5. Срещайте се редовно

Срещайте се редовно, но не се лишавайте от личен живот и срещи с досегашните приятели и близки. В случай, че сте разделени от километри, то обезателно ще трябва да предвидите достатъчно средства, за да пътувате редовно и да се виждате. Без жертви в тази посока не е възможно да поддържате каквато и да е било близост. За сметка на това приключението, на което можете да се отдадете ще достави авантюристична нотка на връзката ви. Например ако живеете в различни страни, то среща в град или държава по средата би свършила чудесна работа! Не забравяйте, че трябва да се виждате толкова често, колкото ви е във възможностите. Планирайте заедно почивката си, като в този момент е важно да бъдете само двамата, за да се насладите на всеки миг.

6. Изпращайте реални писма и картички

1529217Guliver/Getty Images

Изпращането на писма по електронен път е изключително бързо и удобно, но старомодния начин с картичка или писмо може да внесе повече радост и романтика във връзката ви. И защо да не напръскате хартиения носител с любимия парфюм? Така ще напомните по още един начин за себе си.

7. Поддържайте социалния си живот

Намирайте достатъчно време за любимите си хобита, занимания и приятели. Това, че вашият партньор е зает в петък вечер или живее в друг град не означава, че трябва да се отдадете само на филми и пуканки! Излизайте и се забавлявайте. Намирайте начин да се запознавате с нови хора, които ще ви обогатят с нови знания. Флиртувайте, за да съхраните блясъка в очите си, а и така ще оцените доколко получавате това, от което се нуждаете във връзката си.

8. Събудете страстта

1529215Thinkstock/Guliver


Романтиката и сексът са от изключително значение за съхраняване на пълноценната и взаимна връзка. Внесете разнообразие, което може да е свързано с правенето на любов на различни и непредвидими места. Флиртувайте един с друг! Предизвикателността е важна, защото по този начин събуждате фантазията на партньора си.

9. Изненадвайте се постоянно

Рутината е важна при връзките, чиито отношения се поддържат от разстояние, но в същото време е и доста опасна, тъй като липсва приятната изненада на новото. Имайте предвид, че изпращане на цветя или друг жест на внимание може да свърши много повече чудеса, отколкото обичайното чуване по телефона!

10. Поставете срок на връзката от разстояние

Ако сте постоянно разделени от големи пространства, то е напълно възможно един от вас да намери човек, който е наблизо и напълно отговаря на вашите нужди и очаквания за връзка. В този случай е необходимо да имате поставен реалистичен срок докога няма да се решавате на следващата стъпка, която включва промяна на живота ви, за да сте заедно постоянно. Не отлагайте твърде дълго обсъждането на този деликатен въпрос. Имайте предвид, че далечните разстояния не са проблем в рамките на 1 година или 1 година и половина, но след този срок нещата стават сложни, защото животът продължава да тече и в него влизат нови хора, сред които да бъде и вашата бъдеща половинка!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май