Разбирането започва от слушането

Като че ли няма по-пряк път
Разбирането започва от слушането

Защо не послушате малко? Но не крясъците на футболните фенове на стадиона. Не неразумните си приятели и техните подчертано "женски-мъжки" проблеми. Не спора на откачените съседи от горния етаж, които, убедени сме, вече ви идват в повече. Най-добре и за първи път от доста време: послушайте себе си. Един друг се послушайте.

Защото, ако наистина мечтаете да влезете в положението на партньора си, имате нужда най-вече от откровен разговор. Обаче е важно не само да говорите.

Научете се да слушате, дори, когато никак не ви се слуша. Това е обществено значимата тайна на успешната връзка. Проверихме неотдавна.

С широко отпушени уши

В крайна сметка, оказва се, въпросът не е в общата реализация на строго самостоятелните планове, нито в общото взиране в една посока, макар че те също имат значение.

Проблемът е в навика тенденциозно да пропускате иначе важните за другия неща. А това може да обърка и да натъжи партньора ви, не се съмнявайте.

И, да, наистина има потенциал да предизвика бурно освобождаване на хормони на стреса. Спомняте ли си, че за този възможен сценарий си говорихме вече?

Решението е ясно. Вместо всеки път да се разминавате по дългия коридор на разбирането, поспрете за малко. Обърнете внимание на това, което любимият иска да каже и което е наистина важно за него.

Не е толкова трудно, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април