Мъж под чехъл

Или жена... Все е лошо ;)
Мъж под чехъл

"Спри телевизора, миличко! Спирам го, миличко. В другата посока сме, миличко. Естествено, че сме в другата посока, миличко... Трябва да постъпиш така, миличко. Така ще постъпя, миличко..."

Познат ли ви е този диалог? Звучи като момент от (уж) най-перфектната връзка на света, в която цари пълно съгласие и хармония. Алилуя!

Ако питате мен обаче, в подобно "нагласено" съжителство има нещо нередно. Нещо чак анормално. 

Разбира се, компромисите са голяма работа. Който ги е измислил, определено заслужава Нобелова награда за мир. Все още вярвам, че успешната връзка се базира именно на тях. И все пак...

С времето разбрах, че, за да вървят отношенията между двама души напред, всеки от тях трябва да съхрани относителната си самостоятелност. И преди всичко - свободата да постъпва в различните ситуации (споделени или не) така, както прецени, че е най-добре.

Е, да. Вярно е, че все още искрено се дразня на репликата "Не ми казвай какво да правя", която от време на време чувам от собствения си приятел. Но в най-добрия случай тя ми действа като аларма. Подсеща ме, че съм прескочила границата на допустимото вмешателство. Така да се каже, изчерпала съм дневния си лимит. И е дошло подходящото време да се върна към личната си работа =)

inm.comВ този ред на мисли, ще си позволя да отправя един апел: скъпи дами, позволете на любимия си да диша! Обръщам се към вас, защото ние – жените, по-често обичаме да се налагаме във връзката, да я управляваме. Вечно имаме очаквания за бъдещото, които трудно позволяваме да ни бъдат отнети.

Не се залъгвайте обаче. Само си мислите, че имате най-перфектното съвместно съжителство на света. Това, че хрисимият мачо послушно изпълнява всичките ви наредби, не означава, че е щастлив (нито, че му харесва да го прави). А, рано или късно, липсата на щастие може да доведе до неприятна развръзка и за двама ви. 

Та, момичета, мисълта ми е, че не трябва да бъдете толкова авторитарни. Уважавайте свободата на човека, с когото споделяте живота си. И той ще ви е благодарен.

Що се отнася до вас, момчета... Май е време и вие да проявите характер. Слушайте ни, ама не ни позволявайте да си играем с вас до степен, до която вече няма да ви харесва ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април