Сгъваеми планински обувки?

Да, при това с еко подметки и леки като пеперуди
Сгъваеми планински обувки?

Най-важното

Timberland е американски бранд, основан още през 1952 г. Специализиран е в производство на обувки, най-вече планински, както и спортни горни дрехи. Вече има и серии часовници и кожени аксесоари.

Това не е първият "зелен" продукт на комапнията. През лятото тя пусна втора серия от колекцията си Earthkeepers - обувки, изработени от материали, 90% от които могат да се рециклират или да се използват отново. Само преди месец беше представен и екологичен модел, чийто дизайн е направен от супер звездата Ринго Стар.

Имам една специална страст, с която отдавна отказах да се боря – обожавам обувки. Ще кажете, че това е крайно предсказуемо с оглед на пола ми: жените си падат или по аксесоари, или по дрехи, а най-често и по двете. Добре, де, признавам си, че е така, но това е положението!

А симпатягите от Timberland никак не ми помагат да владея адикцията си с последната си еко идея - Radler Trail Camp. Супер яките обувки за планински преходи тежат едва 255 грама и са толкова меки и гъвкави, че за секунди се затварят в себе си с помощта на цип.

Това ги прави съвсем удобни за пренасяне – може да ги закачите с помощта на карабинер за раницата или колана си, ако не ги носите в момента. Бих ги нарекла "перфектните резервни обувки!" и знам, че няма да сгреша.

Timberland

Timberland

Горната част на спортния модел е непромокаема, а отвътре основата е подплатена с допълнителен топъл, изолиращ материал. Еко моментът тук е в подметката, 42% от която е произведена от рециклирана гума. Последната е подсилена така, че обувките стават както за разходка в полето, така и за сериозно катерене на височина над 2000 м.

Е, определено не са зимни, но пък биха понесли и дъждовната пролет, и хладната есен, така че могат да се ползват през голяма част от годината.

Знаете ли кое е отчайващото обаче? Засега Radler Trail Camp са си мъжки отвсякъде и нямат дамски еквивалент, което е сърцераздирателно... Все пак имат детски размери (от номер 36 нагоре), които мога да си взема, ако внимавам с широчината все пак.

Цената на обувките е 65 долара, но все още се предлагат само на територията на САЩ. Ако ситуацията се промени, ще ви уведомя своевременно. А вие можете да видите още няколко изгледа на продукта в галерията.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 4
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 4
    от Не е посочен | 27.12.2011 | 13:53
    Мили хора стига сте писали глупости за обувките,ако на някои бедни хорица не им е известно марката е Timberland.Аз ви гарантирам на 100% че още преди да е излязло на пазара е тествано 1000 пъти.От личен опит съм се убедил това е много качествена марка обувки,но поради цената си не е за всеки ;)
  • 3
    от Не е посочен | 27.12.2011 | 13:01
    Драги Папазов,къде го видя това лепило?Освен това ми се струва ,че за здравината и предназначението на тези обувки е необходимо шиене не само лепене.Така че не се прави на бай ганьо и тома неверни.
  • 2
    от Не е посочен | 23.12.2011 | 14:59
    Отговор на коментар #1 от : Така като гледам това ще ти е най-малкия проблем, загледай на снимката на червените как е изкочило лепилото отзад, това при първата по сериозна влага в комбинация с почва ще се разпадне, нищо лично идеята е добра, но изпълнението е доста порядъчно ...
  • 1
    от Не е посочен | 23.12.2011 | 14:06
    Дали няма да се скъсат където се сгъват

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април