Ягодово-спаначена салата с шампански дресинг

Стана ли ви едно такова изискано?
Ягодово-спаначена салата с шампански дресинг

Най-важното

Горещо препоръчвам да отделите 3-4 минути, за да запечете леко филираните бадеми на сух тиган. Това ще придаде на салатата допълнителен аромат и занимателна хрупкавост.  

Ясно ми е, нямате търпение да стигнете до съществената част на този материал и затова ще ви отнема само една минута, за да кажа, че по принцип съм най-големият противник на самоцелното измисляне на блюда, така че да звучат изискано и/или здравословно и/или модерно.

Ужасно е, че в днешно време хора, които нямат никакво отношение към храната и готвенето, тръпнат при споменаването на рукола, годжи бери, чабата, прошуто, чиа, каперси, пармиджано реджано, хайвер от белуга, бели трюфели, кобе телешко и т.н. и т.н. На всички тях бих искал да пожелая първо да се научат как се пече свинска вратна пържола и как се правят перфектни яйца на очи и чак тогава да се хвърлят в дебрите на гурме суперхраните.

На останалите подарявам една много приятна, семпла, но същевременно изтънчена рецепта, с която ще могат да оставят трайно положително впечатление у абсолютно всеки гост. Необходимите продукти за 4 малки порции от нея са следните:

  • 300 гр ягоди и отделно още 4-5 ягоди за дресинга

  • 200 гр спанак

  • 50 гр филирани бадеми

  • inm.com

    3 супени лъжици сухо шампанско (по възможност истинско, но ако нямате възможност за истинско, можете да прибегнете до сухо бяло вино или пък хубав сайдер, например)

  • 1 супена лъжица студенопресован зехтин

  • 1 чаена лъжичка кафява захар

  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Тук започваме с уточнението, че няма такова нещо като готвене на салата, благодаря ви предварително. Та, за приготвянето на настоящата са необходими няколко съвсем прости действия. Първото и най-важно от тях е комбинирането на дресинга. То се случва с блендер (или пасатор), където се смилат 4-5 ягоди с шампанското, зехтина, захарта и подправките. Така.

После накъсвате добре измития спанак на удобни за изяждане късчета и нарязвате ягодите на подходящи за същата цел филийки. Това се случва в купа, естествено. Върху тях изливате дресинга, обърквате нежно и внимателно и покривате с филираните бадеми.

Вие сте героят на вечерта, поздравления!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април